RX 570 alındıktan sonra GPU kullanımı %60'ı geçmiyor

kratost11

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, GTX 750 Ti ile i5 3470 Kullanıyordum Valorant CS2 tarzı oyunlarda hiçbir sıkıntı yoktu. RX 570 aldım daha yeni belirttiğim oyunlarda kasma hissiyatı droplar falan oluştu. Sürekli işlemci kullanımı çoğu oyunda 100 BF1 de GPU kullanımı 60'i geçmiyor. 16 GB RAM 1333 MHz monitör 1366x768 1080p monitörde denedim, çok bir değişiklik yok. Anakart 1155 pin i7 3770 destekliyor galiba en güçlü işlemci olarak 1K'ya buldum daha fazla bütçem yok ne yapmalıyım? i7 3770 Sorunu çözer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki işlemci ve ekran kartı ile, işlemci ağırlıklı oyunlarda darboğaz yaşamanız çok normal. Grafik yükseltmeyi, FPS limiti koymayı veya çözünürlük arttırmayı deneyerek dropları en aza indirmeye çalışabilirsiniz. Bahsettiğiniz durum hikayeli oyunlarda da geçerli mi?

Valorant ve CS gibi oyunlar ekran kartından çok işlemciye yüklenir, o işlemci ile de o kullanımlar gayet normal. i7 3770'e geçerseniz kullanımlar ve FPS artacaktır ama aşırı büyük bir fark beklemeyin. 11-12 yıllık işlemciler bunlar.

Elinizdeki işlemci ve ekran kartı ile, işlemci ağırlıklı oyunlarda darboğaz yaşamanız çok normal. Grafik yükseltmeyi, FPS limiti koymayı veya çözünürlük arttırmayı deneyerek dropları en aza indirmeye çalışabilirsiniz. Bahsettiğiniz durum hikayeli oyunlarda da geçerli mi?

İşlemci kullanımı hikayeli oyunlarda da 100 bazen GPU'da 100 oluyor ikisi de 100 de çalışıyor. Subnautica oynuyorum bir sorun yok ama darboğaz falan bir şey yok Bannerlord benchmark soktum 768p Low ekran kartı 400 falan yazıyordu işlemci 100'lerde takılıyordu.

Valorant ve CS gibi oyunlar ekran kartından çok işlemciye yüklenir, o işlemci ile de o kullanımlar gayet normal. i7 3770'e geçerseniz kullanımlar ve FPS artacaktır ama aşırı büyük bir fark beklemeyin. 11-12 yıllık işlemciler bunlar.

Sadece kasma hissiyatinin ve droplarin geçmesini istiyorum FPS aynı kalsada olur GTX 750 Ti de aynı setup CS2 80-110 FPS arası alıyordum yağ gibi akıyordu. Bir de BF1 de droplar oluyor onlarda i7 ile azalir mi?

i7 3770'lere şu anda 1000-1500TL civarlarında para istiyorlar, kesinlikle değmez. Battlefield 1 fazlaca kullanıyor işlemciyi, i7 3770 bir nebze daha iyi olur ama ondan da bir şey beklemeyin. İmkan varsa 2. elden de olsa DDR4'e geçip daha yeni nesil bir işlemci almaya çalışmanız daha iyi olur ilerleyen süreçte. Geçici olarak drop sorununu çözmek için grafik yükseltmeyi veya çözünürlük yükseltmeyi vs. deneyebilirsiniz.

i7 3770'lere şu anda 1000-1500TL civarlarında para istiyorlar, kesinlikle değmez. Battlefield 1 fazlaca kullanıyor işlemciyi, i7 3770 bir nebze daha iyi olur ama ondan da bir şey beklemeyin. İmkan varsa 2. elden de olsa DDR4'e geçip daha yeni nesil bir işlemci almaya çalışmanız daha iyi olur ilerleyen süreçte. Geçici olarak drop sorununu çözmek için grafik yükseltmeyi veya çözünürlük yükseltmeyi vs. deneyebilirsiniz.

Teşekkürler, maalesef bütçem yok ve 1K ya neredeyse i5 3470'ler o fiyatta benim istediğim kasma hissiyatı sorununu cozsun ve BF1 oynanabilir olsun. Zaten daha sonra satmayı planlıyorum. Arada iki işlemci arasında performans farkı var mıdır?

T
Teşekkürler, maalesef bütçem yok ve 1K ya neredeyse i5 3470'ler o fiyatta benim istediğim kasma hissiyatı sorununu cozsun ve BF1 oynanabilir olsun. Zaten daha sonra satmayı planlıyorum. Arada iki işlemci arasında performans farkı var mıdır?
Tabii performans farkı var ama, dediğim gibi i7 3770'lere gereğinden fazla fiyat istedikleri için almanız mantıksız olur. Elinizdeki işlemci ile durumu bir nebze de olsa kurtarmaya çalışın bence.

Oynadığınız oyunlardaki grafik ayarlarını kurcalayın dediğim gibi veya radeon ayarları üzerinden gpu saat hızını düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Ama genel olarak Battlefield 1 için i5 3470 yeterli bir işlemci değil zaten, zamanında benzer bir işlemci ile ben de deneyimledim fakat gerçekten ömür törpüsü oluyor oyun.

T
Tabii performans farkı var ama, dediğim gibi i7 3770'lere gereğinden fazla fiyat istedikleri için almanız mantıksız olur. Elinizdeki işlemci ile durumu bir nebze de olsa kurtarmaya çalışın bence.

Oynadığınız oyunlardaki grafik ayarlarını kurcalayın dediğim gibi veya Radeon ayarları üzerinden GPU saat hızını düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Ama genel olarak Battlefield 1 için i5 3470 yeterli bir işlemci değil zaten, zamanında benzer bir işlemci ile ben de deneyimledim fakat gerçekten ömür törpüsü oluyor oyun.

Oyunda grafikleri yukseltince droplar kaybolmuyor ama Low'daki gibi de drop girmiyor yine oynanmaz derecede 1080p de de yine ufak değişimler var fakat temel drop geçmiyor bir de Valorant CS2 de kasma hissiyatı oluyor 1080p de olsa çok daha yeni nesil bir işlemciyle denemiştim yoktu sorun. Anakartimin desteklediği en güçlü işlemcide i7 3770 şu anda yeni anakartta alamam bakalım ne yapacağız günü kurtarmasını umuyorum i7'nin

Oyunda grafikleri yukseltince droplar kaybolmuyor ama Low'daki gibi de drop girmiyor yine oynanmaz derecede 1080p de de yine ufak değişimler var fakat temel drop geçmiyor bir de Valorant CS2 de kasma hissiyatı oluyor 1080p de olsa çok daha yeni nesil bir işlemciyle denemiştim yoktu sorun. Anakartimin desteklediği en güçlü işlemcide i7 3770 şu anda yeni anakartta alamam bakalım ne yapacağız günü kurtarmasını umuyorum i7'nin

sanal çözünürlük ile 1080p üzerindeki çözünürlükleri de deneyebilirsiniz, kasma hissiyatı için birşey diyemiyorum tam anlayamadım oyunun veya monitörün ekran yenileme hızı ayarlarına bir bakın isterseniz.

Sanal çözünürlük ile 1080p üzerindeki çözünürlükleri de deneyebilirsiniz, kasma hissiyatı için bir şey diyemiyorum tam anlayamadım oyunun veya monitörün ekran yenileme hızı ayarlarına bir bakın isterseniz.

İlgin için teşekkür ederim hocam .1080p/200+hz monitörle denedim yine oluyordu. Eskiden i5 760 Kullanıyordum GTX 750 Ti ile onda da kasma hissiyatı oluyordu Valorant'ta, CS2 zaten oynanmazdi o işlemciyle. i5 3470'e geçince iki oyunda yağ gibi olmuştu şimdi RX 570 aldım i5 760 takı sorunları yaşıyorum diyebilirim korkumda i7 3770'in bu sorunları yasatacagi ama araştırdığım kadariyla uyumluymus ikisi

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı