Technos

Centipat
Geçenlerde RX 570 aldım kasaya taktım fakat halen LOL gibi düşük sistemli oyunlarda bile FPS sorunları yaşıyorum araştırınca darboğaz falan diye bir şey çıktı. Kısaca yeni işlemci arıyorum tabi benim anakart soketi 775 olduğu için onu da değiştirmem lazım çok sağlam mükemmel bir şey değil uygun fiyatlı şöyle LOL, Paladins gibi oyunları sorunsuz oynatacak bir işlemci lazım.
RAM'lerim DDR3 olduğu için anakartın bir de DDR3 olması lazım RAM'leri çöpe atmayayım DDR3 RAM destekli ama aynı zamanda işlemci soketi eski olmayan bir anakart almak istiyorum dediğim gibi. Sistemi Duo CPU işlemcisinden kurtarmak istiyorum malum çok eski bir işlemci serisi olduğundan sorun yaratıyor.
Bir de bu anakartın kasaya uyumu falan nasıl oluyor onu da bilen varsa yardım ederse çok mutlu olurum, bütçe 1200 TL civarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 2600 ve herhangi bir B450 chipsetli anakartı al. DDR3 destekleyen yeni bir anakart/işlemci bulamazsın, DDR4'e geçmen lazım.

1200 lira ile alacağın işlemci, anakart ve bellek:

1200 lira ile alacağın işlemci, anakart ve bellek:

Boş bir öneri. Ekran kartı olan sisteme APU işlemci önermişsiniz.

Bunları öneririm.

İşlemci: Amd Ryzen 5 1600 Am4 Soket 3.2ghz - 3.6ghz 16mb 65w (revizyonlu) - n11.com
Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 DDR4 M.2 mATX Anakart incehesap.com
RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı
Elinizdeki DDR3 RAM'i boşverin. Bu üçlüyü alın. Darboğazsız sorunsuz şekilde kullanırsın.

Boş bir öneri. Ekran kartı olan sisteme APU işlemci önermişsiniz.

Bunları öneririm.

İşlemci: Amd Ryzen 5 1600 Am4 Soket 3.2ghz - 3.6ghz 16mb 65w (revizyonlu) - n11.com
Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 DDR4 M.2 mATX Anakart incehesap.com
RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı
Elinizdeki DDR3 RAM'i boşverin. Bu üçlüyü alın. Darboğazsız sorunsuz şekilde kullanırsın.
Teşekkürler ben pek anlamam ama işlemcinin GHz 'si bir tık az değil mi üstteki arkadaşın önerdiği işlemci daha yüksekti örneğin ayrıca bu işlemciyi kasaya taktıktan sonra bios ekranından vesaire bir ayarlama yapmam gerekli midir ? yoksa direk taktığım gibi her zamanki halinde çalışacak mıdır ? Teşekkürler tekrardan

Teşekkürler ben pek anlamam ama işlemcinin GHz 'si bir tık az değil mi üstteki arkadaşın önerdiği işlemci daha yüksekti örneğin ayrıca bu işlemciyi kasaya taktıktan sonra bios ekranından vesaire bir ayarlama yapmam gerekli midir ? yoksa direk taktığım gibi her zamanki halinde çalışacak mıdır ? Teşekkürler tekrardan
İşlemci GHZ'inden önce bakılması gereken şeyler var. Üretim teknolojisi, çekirdek sayısı gibi etmenler var. Ondan sonra GHZ gelir. Bu işlemci arkadaşın attığı işlemcinin 2 tanesi gücünde. BIOS ayarı olarak sadece XMP modunu açabilirsin. Onu da açmak çok kolay. XMP tuşuna tıklayıp kaydet. Bilgisayarı yeniden başlat ve kullanıma hazır bilgisayar. XMP modunu açmadan da çalıştırabilirsin. RAM performansın artar dolayısıyla tavsiye ederim.

İşlemci GHZ'inden önce bakılması gereken şeyler var. Üretim teknolojisi, çekirdek sayısı gibi etmenler var. Ondan sonra GHZ gelir. Bu işlemci arkadaşın attığı işlemcinin 2 tanesi gücünde. BIOS ayarı olarak sadece XMP modunu açabilirsin. Onu da açmak çok kolay. XMP tuşuna tıklayıp kaydet. Bilgisayarı yeniden başlat ve kullanıma hazır bilgisayar. XMP modunu açmadan da çalıştırabilirsin. RAM performansın artar dolayısıyla tavsiye ederim.
Çoğu oyun için 4 çekirdek yeterli, işlemci hızı oyunlarda çok çok daha önemli. Tek çekirdek skoru 1600 ile 2200G'nin neredeyse aynı, ancak tabi ki 1600 daha iyi bir işlemci ve burada o tercih edilmeli. RX570'i darboğazlar 2200G.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı