RX 570 Boşta 50 Dereceyi Görüyor

@Lintos GPU gereğinden fazla voltaj çekiyor olabilir. Kart RX serisi olduğu için bu durum yüksek ihtimal. Tavsiyem UV yapmanız. Yani undervolt yapmanız. YouTube'da rehberler var size yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoların çoğu yabancı olduğu için anlamadım nasıl yapacağım hakkında aydınalabilir misiniz?

@Lintos aslında adamı izleyerek yapabilirsiniz. Çünkü adamın nerelere girdiği ve hangi değerleri yazdığı belli. En son ihtimal altyazıyı açıp anlamadığınız yerleri çevirin. Hem benim anlatmam olur hem de anlattığımını anlayıp yapmanız zor olur. En iyisi videoyu anlamak.

Videoların çoğu yabancı olduğu için anlamadım nasıl yapacağım hakkında aydınalabilir misiniz?
Global Wattman ayarlarını açın. GPU kısmında State 1 den 7 ye kadar kısım göreceksiniz. Frequency ve Voltaj Kontrolünü manuele çekin. GPU genelde oyun oynarken State 7 de olur. Bu yüzden State 7 deki mV yi düşürmeniz lazım. RX 570 kartlarda genelde State 5-6-7 de sabit 1150mV olur ki bu fazla bir değer. State 7 den 20mV düşürerek başlayın, State 5 e kadar doğru orantıyla düşürün. State 5 ten gerisine dokunmayın. Her yaptığınız düşüşte bilgisayarınızı benchmarka sokun ki bunun için en iyisi Heaven Benchmarktır. Çökme olmuyorsa düşürmeye devam edin çökme yapana kadar. Eğer State 7deki Frequencyi 1268 MHz yaparsanız çok daha fazla undervolt yapabilirsiniz ve maksimum 2 FPS kaybedersiniz.

@Lintos Videodaki adam bu değerleri önerdi. Bir deneyin isterseniz.
Screenshot_2019-05-26-22-34-56-766_com.google.android.youtube.jpeg

Bu sekmeye şöyle gideceksiniz:
AMD Radeon Settings>Gaming>Global Settings>Global WattMan

@Lintos Videodaki adam bu değerleri önerdi. Bir deneyin isterseniz. Eki Görüntüle 398254

Bu sekmeye şöyle gideceksiniz:
AMD Radeon Settings>Gaming>Global Settings>Global WattMan
O ayarlar pek işe yaramadı gibi ya da ben yapmayı beceremedim.
Global Wattman ayarlarını açın. GPU kısmında State 1 den 7 ye kadar kısım göreceksiniz. Frequency ve Voltaj Kontrolünü manuele çekin. GPU genelde oyun oynarken State 7 de olur. Bu yüzden State 7 deki mV yi düşürmeniz lazım. RX 570 kartlarda genelde State 5-6-7 de sabit 1150mV olur ki bu fazla bir değer. State 7 den 20mV düşürerek başlayın, State 5 e kadar doğru orantıyla düşürün. State 5 ten gerisine dokunmayın. Her yaptığınız düşüşte bilgisayarınızı benchmarka sokun ki bunun için en iyisi Heaven Benchmarktır. Çökme olmuyorsa düşürmeye devam edin çökme yapana kadar. Eğer State 7deki Frequencyi 1268 MHz yaparsanız çok daha fazla undervolt yapabilirsiniz ve maksimum 2 FPS kaybedersiniz.
Screenshot_4.png
Screenshot_5.png

Şimdi tam olarak ne yapmam gerek?

O ayarlar pek işe yaramadı gibi ya da ben yapmayı beceremedim.

Eki Görüntüle 398262Eki Görüntüle 398263
Şimdi tam olarak ne yapmam gerek?
1300-1265-1220 Frequency yazan yerlerin altında 1150mV değerler var. 1300den başlayarak 1100-1100-1100 yapın. Bunları yapıp stres testine sokun, çökme olmazsa ki muhtemelen olmayacak sıra sıra 15-20 mV indire indire deneyin ve unutmayın, her 15-20mV düşürüşünüzde stres testine sokup çökmediğinden emin olun. Sisteminizin stabil kalmasını istiyorsanız Durum 4 e ve gerisine dokunmayın.

Nitro modelini kullanıyorum rx580. Pubg ultra da bile max 65 gördüm. Sadece fan sesi açısından biraz gürültülü. Gördüğüm her kişi Asus diye çıldırıyor ancak Asus rx modelleri çok sorunlu ısıtma açısından. Tabi buna kasanızın durumu, fanlarınız vs de etkileyebilir. Ayrıca yaz ayındayız ve etraf çok sıcaklaşmaya başladı. Bunun da bir etkisi var tabi.
O zaman sıkıntı yapmanıza gerek yok. Ama yukarıda arkadaşın attığı gibi kesinlikle UV yapın. Ekran kartınızın daha verimli ve daha performanslı çalışması sağlarsınız. Core Clocku 1268 MHz ye çekip Phase 7 yi 1020-1030mV ye kadar düşürebilirsiniz şanslıysanız. Sıcaklıklarınızda çok büyük düşüş olur.
Performans açısından bir sorun olur mu UV hocam?

1300-1265-1220 Frequency yazan yerlerin altında 1150mV değerler var. 1300den başlayarak 1100-1100-1100 yapın. Bunları yapıp stres testine sokun, çökme olmazsa ki muhtemelen olmayacak sıra sıra 15-20 mV indire indire deneyin ve unutmayın, her 15-20mV düşürüşünüzde stres testine sokup çökmediğinden emin olun. Sisteminizin stabil kalmasını istiyorsanız Durum 4 e ve gerisine dokunmayın.
Screenshot_6.png

Kastınız bu muydu acaba? Şimdi FurMark ile stress testi yapacağım.

Eki Görüntüle 398264
Kastınız bu muydu acaba? Şimdi FurMark ile stress testi yapacağım.
Evet o. 50mV indirmekle sıcaklıklarda fazla bir düşüş görmezsiniz fakat ufak ufak gitmekte fayda var. Başka videolardan direk kopyala yapıştır yapmayın çünkü ekran kartı RX 570 olsa bile OC/UV potansiyeli çok değişken oluyor.

Evet o. 50mV indirmekle sıcaklıklarda fazla bir düşüş görmezsiniz fakat ufak ufak gitmekte fayda var. Başka videolardan direk kopyala yapıştır yapmayın çünkü ekran kartı RX 570 olsa bile OC/UV potansiyeli çok değişken oluyor.
En azından 76 derece değilde 70 derecede çalıştırmak istiyorum oyunları. Onun için bir voltaj önerebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı