RX 570 Cızırtı Problemi

Havun

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese selamlar.
RX570 ekran kartı siparişim bugün elime ulaştı, ben de direkt kasaya montajını yaptım, sürücü kurulumlarını vesaire hallettim.
Fakat oyuna girdiğimde karttan cızırtı sesi geldiğini gözlemledim. İlk başta coil whine sorunundan şüphe ettim fakat emin değilim kesin bir kanıya varamadım. Dediğim gibi kasadan orta şiddette ne çok az ne de çok fazla bir cızırtı sesi geliyor.
Eğer CW durumu varsa kart zarar görür mü? Yoksa sadece sesten ibaret midir? Ses benim için aman aman bir problem değil ama kart zarar görecekse farklı çözüm yolları arayacağım.
Yardımda bulunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Herkese selamlar.
RX570 ekran kartı siparişim bugün elime ulaştı, ben de direkt kasaya montajını yaptım, sürücü kurulumlarını vesaire hallettim.
Fakat oyuna girdiğimde karttan cızırtı sesi geldiğini gözlemledim. İlk başta coil whine sorunundan şüphe ettim fakat emin değilim kesin bir kanıya varamadım. Dediğim gibi kasadan orta şiddette ne çok az ne de çok fazla bir cızırtı sesi geliyor.
Eğer CW durumu varsa kart zarar görür mü? Yoksa sadece sesten ibaret midir? Ses benim için aman aman bir problem değil ama kart zarar görecekse farklı çözüm yolları arayacağım.
Yardımda bulunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Sadece ses :) Tabi eğer coil whine ise coil whine cızırtı değil de daha ziyade ıslık sesi gibi gelir.

CW sorununun rahatsız etmesi haricinde bir zararı yoktur. Ses rahatsız edici değilse kullanmaya devam edebilirsiniz. İnternetten benzer CW videolarına bakıp sesi kendinizinkiyle karşılaştırın. Sesi kafanıza takacak olursanız erkenden değişim veya iade talebinde bulunun, yıllarca kullanacaksınız çünkü.

Eğer CW durumu varsa kart zarar görür mü? Yoksa sadece sesten ibaret midir?

Eger ses GPU'dan geliyorsa %99.9 coil whine durumudur. Bunun ne performansa ne de donanima bir zarari olmaz. Ses sizi rahatsiz etmiyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı