RX 570 kartımda VRAM sorunu vardı. VRAM'lerinden ikisini değiştirdik bir serviste. Kullanalı 5. günüm. Dün ve ertesi gün PC'yi boşta bıraktığında durduk yere kapandığını gördüm. Hem de yük altında bile değilken, sadece tarayıcı açıktı.
Bu olay PC'yi boş bıraktığımda iki kere oldu. Bugün ise Cyberpunk oynarken lacivert bir ekran yedim. Resetledim, herhangi bir sorun gözükmüyordu. Bu sefer yük altında değilken beyaz ekran verdi. Bundan sonra tekrar başlattım ve şu an buradayım, her an tekrar kapanabilir.
PSU'dan şüpheleniyorum ancak PSU'yu OCCT ile 5 Dk'lık bir teste soktuğumda sorun gözükmüyordu. VRAM'den de şüpheleniyorum çünkü OCCT ile Benchmark'a soktuğumda görüntü gitmedi ama donmalar oldu.
Serviste VRAM'leri tarayan bir program kullanıyorlardı test etmem için, (tam devam ederken gri ekran yedim bu sefer) bu programı ya da alternatif bir program önerebilecek var mı? Aynı şekilde PSU'yu kontrol edebilmem için alternatif bir uygulama var ise söyleyebilirseniz sevinirim.
Windows olay görüntüleyicisinde 6008 hata kodu gözüküyor. "16:04:11, 5.07.2021 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu." bu kod PC kapanmadığından ve benim PC fişini çektiğimden de olabilir.
Ayrıca Windows ile alakalı olacağını düşünmesem de belirteyim, performance Edition Windows 10 Pro kullanıyorum. Ayrıca kendim de Windows hizmetlerinde tonla ayarlama yaptım.
Güncelleme: Gpumemtest programında sorun yok gözüktü.