RX 570 ekran kartı çöküyor

Sorun ekran kartında gibi gözüküyor, driverı DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi denediniz mi, sorundan tam emin olmak için RAM'leri de Memtest86 ile test etmenizi öneririm.

Sorun ekran kartında gibi gözüküyor, driverı DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi denediniz mi, sorundan tam emin olmak için RAM'leri de Memtest86 ile test etmenizi öneririm.

Bu dediklerinizi şimdi uygulayacağım ama ondan önce oyun testi yaparken valorantta işlemci 67 ekran kartı 69 iken çöktü. MSI afterburner ile takip ediyordum değerleri gözümü hiç ayırmadım değerlerden ama o değerdeyken çöktü arkada sesler var ama monitörde ekran yoktu ve klavye ile mouse tuşlamalarım işe yaramıyordu lakin kulaklık ve mikrafondan ses iletimi devam ediyordu. Ramleri daha geçen yıl aldım 16gb a yükseltirken 2x8 aldım kingston'ın onuda bi test edeyim memtest ile.

Bende de Sapphire Pulse RX 570 8 GB modeli var, son sürüm kullanıyorum gayet stabil, Radeon Software slimmer ile özelleştirerek kurabilirsin driverı.
An itibariyle bilgisayarda bulunan tüm driverları silip tekrar yükledim, tüm bileşenlerin testlerini yaptım (funmark, ooct, crystal diskmark, memtest86) ve hiçbirinde herhangi bir hataya rastlamadım ama ne hikmetse oyunlarda (örneğin valorant) ilk 15 20 dakikada çöküyor. Bu tamamen yaz ayı başlar başlamaz hatta 2 hafta önce başladı 2 hafta önceyle şimdi arasında hiçbir fark yok donanımsal ve yazılımsal konuda ama bu sorunu yaşıyorum yokmu bir çözümü bunun

İşlemci sıcaklığı nasıl ona baktınız mı? OCCT`te power testini yaptınız değil mi?

Başlangıca olay görüntüleyicisi yazıp açın. Açılınca sol üstte "Özel görünümler>Yönetim Olayları" diye girin ve bilgisayar kapandığı zaman hangi hataları veriyor bakın. Whea Logger diye hata veriyor mu diye bakın. Kapanınca Kernel Power hatası verir ondan sonra da Whea Logger var mı diye bakın.

İşlemci sıcaklığı nasıl ona baktınız mı? OCCT`te power testini yaptınız değil mi?

Başlangıca olay görüntüleyicisi yazıp açın. Açılınca sol üstte "Özel görünümler>Yönetim Olayları" diye girin ve bilgisayar kapandığı zaman hangi hataları veriyor bakın. Whea Logger diye hata veriyor mu diye bakın. Kapanınca Kernel Power hatası verir ondan sonra da Whea Logger var mı diye bakın.
İşlemci sıcaklığı 75-85 arasında dolandı çok yükselmedi ama zaten pc kapanmıyor ekran gidiyor sadece herşey arka planda çalışmaya devam ediyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı