RX 570 Düşük GPU Kullanımı

TarikZiya

Decapat
Katılım
9 Ocak 2019
Mesajlar
25
Arkadaşlar merhaba sistemim;
RX 570.
DDR3 8 GB RAM.
i7 4790 3.60GHz işlemci.

Sorunum, sürücülerimin güncel olmasına rağmen Battlefield 5, GTA 5, PUBG ve benzeri oyunlarda GPU kullanımım sürekli düşüyor ve çıkıyor. Ne yaptıysam olmadı sorunun kaynağını da bulamadım. Aynı sisteme sahip insanların videolarını izledim. RAM'in yetersiz olabileceğini düşündüm fakat gördüğünüz gibi RAM kullanımı da normal gözüküyor. Oyunlarda GPU kullanımını bir türlü 99'da göremiyorum. Battlefield'da ise GPU kullanımı boş yerlere baktığımda yükseliyor aksiyona girince 60-70-80 aralığında seyrediyor. Bütün ayarları en düşük yapsam da kasmadan hiçbir şekilde oynayamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim başka atmamı istediğiniz fotoğraf varsa onları da çekip atabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Yeni-Bit-Eşlem-Resmi.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dual yapmayı denedim sonuç yine aynıydı başka bir çözümü yok mudur bunun ? Gerçekten moralim çok bozuldu sebebinide bilmiyorum ama böyle işte :/
 
Kart alındığından beri böyle mi?
Yoksa bu sorunlar yeni mi başladı?
Asus Gpu Tweak 2 indirip OC yazan modu seçip oynamayı dener misiniz?
Birde
Windows>Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri yolunu izleyin ve buradan Yüksek Performans seçeneğini işaretleyin. Ardından Yüksek Performans seçeneğinin sağ tarafında yer alan Plan Ayarlarını Değiştir yazısına tıklayın.
Açılan pencerede Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir yazısına tıklayın.
Karşınıza çıkan küçük pencerede yapmanız gereken, PCI Express>Bağlantı Durumu Güç Yönetimi>Ayar: Orta Derece Güç Ayarları olacak şekilde ayarlayın.
 
Hocam kart alındığından beri böyle değil yeni gelen bütün updateler kartı bu hale getiriyor veya ben yanlış gözlemledim. Hangi updateyi kurarsam kurayım farketmiyor chill ayarı açık olmadığı halde performansı düşüyor kartın. %100 kullandığım dönemleri vardı bu kartın ama artık böyle bir sorun var ve başka bilgisayarda deneme şansım yok şimdilik. Windows için dediğiniz ayarların hepsini yaptım. Asus Gpuyu denemedim fakat gpu power limitini arttırdığımda sorun çözülmedi. Şimdi ise bana kartla beraber gelen cd deki sürümü deneyeceğim.

Son durum:Malesef sonuç bu şekilde
 

Dosya Ekleri

  • Yeni-Bit-Eşlem-Resmi.jpeg
    Yeni-Bit-Eşlem-Resmi.jpeg
    455,2 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
Garantiye göndermek için erken değil mi sizce de ? 99 olduğuda oluyor sonuçta ekran kartının ama ben low medium highta da oynayabiliyim istiyorum kaldı ki bf 5 de ultrada oynanmayacak derecede kasıyor. Garantiye göndermeden önce ne gerekiyosa yapmak istiyorum ki 20 iş günü beklemiyim
Arkadaşlar ramleri 2x8 yapıp sürümü 19.9.2 ye alınca kısmen de olsa sorun çözüldü. Bu sefer 100 den 80 ve 90 lara düşüyor gpu kullanımı. Kartta sorun varsa da hissedilir derecede olmaktan çıktı. Böyle bir probleminiz varsa ramleri dual yapmayı ve yükseltmeyi deneyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı