RX 570 düşük güç tüketimi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Videographer
Merhaba, Param Güvende ile RX 570 aldım ancak oyunlarda (RDR2, Forza5) düşük FPS ve düşük güç kullanımı var. Nedeni nedir?

Dosya Ekleri

• 1664060963125.png
    1664060963125.png
    2,6 MB · Görüntüleme: 71
  • 1664060983757.png
    1664060983757.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Soru işaretine bastıktan sonraki GPU-Z ekranını atar mısın?

Sandy bridge vir CPU ile kullanılırsa anakartın ekran kartı slotu sadece PCI-e 2.0 modunda çalışır diyor. Bu yüzden de olabilir. Yani dediğim ekran görüntüsünü bir at o zaman belli olur.

Tam anlamadım bu şekilde mi?

1664102219676.png

Tam anlamadım bu şekilde mi?

1664102219676.png
1664103029255.png

Son düzenleme:
Evet hem PCI-e X4 olarak hem de 2.0 olarak çalışıyor. Yani tam performansta çalışmıyor anakart ve işlemciden dolayı. Başka ekran kartı alsanız da aynısı olur. Diğer PCI-e slotuna takıp dene bir de.

Evet hem PCI-e X4 olarak hem de 2.0 olarak çalışıyor. Yani tam performansta çalışmıyor anakart ve işlemciden dolayı. Başka ekran kartı alsanız da aynısı olur. Diğer PCI-e slotuna takıp dene bir de.

Alttaki PCI slotuna takıyorum çünkü üstteki anlam veremediğim şekilde görüntü vermiyor. Dediğinize göre sorun hem anakart hem de işlemcim de mi?

Üsttekine takmalısın tam performans için ama sadece anakart değiştirirsen kesin düzelir gibi bir şey de söyleyemem.

Anladım peki bu durumda sizce iade vereyim mi yoksa anakart değişip bir bakayım mı?

Üsttekine takmalısın tam performans için ama sadece anakart değiştirirsen kesin düzelir gibi bir şey de söyleyemem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım peki bu durumda sizce iade vereyim mi yoksa anakart değişip bir bakayım mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam superliminal diye bir oyun yükledim mesela bu oyunda FPS'im gayet güzel ve kart %100 kullanılıyor.

Son düzenleme:
Çok yüksek grafik istemeyen oyunlarda sorun olmayabilir belki. YouTube'dan aynı ekran kartıyla alınan FPS'ler ile kendi FPS'ini karşılaştır eğer çok fazla fark yoksa ve kartı çok pahalıya almadıysan kalabilir. Eğer imkanın varsa başka bir bilgisayara takmayı dene. Çevrende bilgisayarcı varsa ya da bir arkadaşından rica edebilirsin mesela. Onda da kontrol et GPU-Z raporunu.

Çok yüksek grafik istemeyen oyunlarda sorun olmayabilir belki. YouTube'dan aynı ekran kartıyla alınan FPS'ler ile kendi FPS'ini karşılaştır eğer çok fazla fark yoksa ve kartı çok pahalıya almadıysan kalabilir. Eğer imkanın varsa başka bir bilgisayara takmayı dene. Çevrende bilgisayarcı varsa ya da bir arkadaşından rica edebilirsin mesela. Onda da kontrol et GPU-Z raporunu.

Bilgisayarcı ya bir bakacağım hocam. Kartı 1600 TL'ye aldım yazdığım oyunlarda sorun var dediğim gibi ve tekrardan anakart PCI slotunu deniyorum ve görüntü gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı