Selamlar. Ekran kartımın sıcaklığından rahatsızım. Hava akışı güzel olan bu kasayı kullanıyorum ama güncel oyunlarda genellikle 75 ila 79 arasında seyrediyor sıcaklık. Bana değerler fazla geldiği için MSI Afterburner üzerinden bir fan profili oluşturdum. Ancak ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum.
Kulaklıksız bir şekilde test ettim, ona rağmen çok rahatsız edici bir fan sesi ile karşılaşmadım. Yaklaşık 1 saat oynadığım oyunları oynadım. En fazla 74 dereceyi gördü, genellikle 69-71 arası gidip geldi. Değerlerden oldukça memnunum ama fanları çok mu çalıştırdığımdan şüpheliyim. Bu fan değerleri, fanların ömrünü azaltacak kadar fazla mı? Bu konularda çok bir bilgiye sahip olmadığım için önerilere açığım, teşekkürler.
Ayarladığın eğriye göre ulaştığı sıcaklıklarda %60-70 civarı hızla dönüyor bu değerler sorun yaratmayacaktir ki %100 değeri bile fanın dayanabileceği maksimum güç değildir.
Ayarladığın eğriye göre ulaştığı sıcaklıklarda %60-70 civarı hızla dönüyor bu değerler sorun yaratmayacaktir ki %100 değeri bile fanın dayanabileceği maksimum güç değildir.