- Makaleler
- 26
Sapphire RX 570 8 GB Pulse modeline AMD Radeon ile o.c yapmıştım. Yaptığım bütün bir ayarları sıfırladım lakin fan hızı çok saçma değerlere çıkıyor. Normal de 72-73 derecelerde 1100-1200 RPM arası gidip gelirken, şimdi ise bu değerler de bazen 1400-1500 bazen ise 1100-1200'lere düşüyor ama mesela 1 derece artsın hemen fan hızını yükseltiyor. Stabil değil yani. DDU ile sürücüyü de kaldırıp kurdum, sanki bir an düzelirmiş gibi oluyor ama zaman geçtikçe yine abes RPM'lere çıktığını görüyorum. Güç tüketimi ise 110-120 arası değişiyor.
Burada derece 66 ama fan hızı 1364 olarak gözüküyor.
Burada derece 72 fan hızı ise 1079 RPM.
Burada ise tamamen bir saçmalık.
Bu fan hızının normal de bir sınırının olması gerekmiyor mu? Mesela belli bir dereceye kadar sabit RPM'lerde gezip, belli derecenin üzerine çıktıktan sonra yavaş yavaş RPM arttırması gerekiyor. Ama benimki kafasına göre aynı dereceler de hatta daha düşük olsa bile kafasına göre RPM belirliyor.
Burada derece 66 ama fan hızı 1364 olarak gözüküyor.
Burada derece 72 fan hızı ise 1079 RPM.
Burada ise tamamen bir saçmalık.
Bu fan hızının normal de bir sınırının olması gerekmiyor mu? Mesela belli bir dereceye kadar sabit RPM'lerde gezip, belli derecenin üzerine çıktıktan sonra yavaş yavaş RPM arttırması gerekiyor. Ama benimki kafasına göre aynı dereceler de hatta daha düşük olsa bile kafasına göre RPM belirliyor.
Son düzenleyen: Moderatör: