RX 570 GTA 5 Düşük FPS Sorunu

Baran Gürkan

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartım RX 570 4 GB normal şartlar halinde 60 FPS'nin çok üzerine çıkmam gerekirken en düşük ayarlarda bile 45-50 FPS civarında performans alıyorum, High ayarlara çekince de fark etmiyor hiçbir türlü, bundan önceki kartım GTX 650 Ti Boost'idi ve o kadar eski ve RX 570'E göre yavaş kartla bile High ayarlarda 70 civarı FPS alıyordum, çözümü bilen var mı? Eskiden GTX 650 ile 45 FPS aldığım zaman oyunu fullscreenden Borderless'a çekiyordum ve böyle düzeliyordu ama şu an nafile etki etmiyor bile.

Aynı ayarlar aynı sistem aynı oyun aynı çözünürlük ama GTX650Ti'dan RX 570'e geçtiğimde FPS düşüyor, darboğaz söz konusu olsa en azından aynı FPSyi verirdi sistem.

İşlemcinize fazla ağır gelmiş gibi duruyor, açıkçası hemen darboğaz var diye kestiren insanlardan ben de pek haz etmiyorum, ama ihtimalleri tek tek eleyince aklıma son seçenek olarak bu geldi, üzgünüm.

Bundan bir kaç yıl önce aynı PC'de yaptığım benchmark, o kartın sınırlarını zorlamıştım ona rağmen iyi performans veriyordu, VRAM değerlerini aşmıştım. Bu performansı verse de yeterdi artık düzgün çalışsın oyun yeter.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemcinize fazla ağır gelmiş gibi duruyor, açıkçası hemen darboğaz var diye kestiren insanlardan ben de pek haz etmiyorum, ama ihtimalleri tek tek eleyince aklıma son seçenek olarak bu geldi, üzgünüm.
i5 6500 ile kıyaslama videosuna baktım da fps merdeyse yok GTA 5'te ve 70 FPS üstünde oynuyor adam,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
GTA5.exe'ye tıklayıp tam ekran iyileştirmelerini devredışı bırak dediğim zaman sorun çözüldü buraya da yazayım dedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı