RX 570 i5 3470 Sistemde CS:GO'da çok FPS düşmesi yaşanıyor

bugraylmaz

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500f

Gigabayte Windforce RTX 4070 Super

MSİ PRO A620M-E

Crucial PRO 2x16 GB 32 GB DDR5 CL48 RAM

Crucial 1 TB P3 Plus

Zalman ALPHA2 A24 WHİTE

Thermaltake S200 TG 650W 80+ ARGB
Arkadaşlar en yüksek ayarlarda 100 FPS üstü ama çok fazla FPS düşmesi yaşıyorum drop denebilir orta ayarlardada öyle düşükte 50 FPS arası ama FPS düşmesi nadir oluyor sebebi nedir?

HPET kapatınca sorun çözülüyor. Ayrıca sorun çözülse bile ben i7 2600 ile oynuyordum cs2'yi, ölüm maçında 60'ın altına düşüyordu. İşlemci odaklı bir oyun i7 2600 senin CPU'dan çok daha güçlü olmasına rağmen ben bile drop yiyordum. Oyunun optimizasyonu halen yetersiz zaten, AM4 sisteme geçtim. DDR3 yeni nesil oyunlar için ölü artık.

o nedir ve nasıl kapalıyor. teşekkürler
"Aygıt Yöneticisi"nden "Sistem Aygıtları" kısmından "Yüksek Duyarlıklı Olay Süre Ölçeri" üzerine sağ tıklayıp "Devre Dışı Bırak" seçeneğine tıklıyoruz.

Ekstra kendi pc'imden resim bırakayım, alt kısımda bende de devre dışı zaten.
Ekstradan cmd > yonetici aç > sırasıyla :
bcdedit /deletevalue useplatformclock
bcdedit /set disabledynamictick yes
1723986751564.png

Arkadaşlar en yüksek ayarlarda 100 FPS üstü ama çok fazla FPS düşmesi yaşıyorum drop denebilir orta ayarlardada öyle düşükte 50 FPS arası ama FPS düşmesi nadir oluyor sebebi nedir?
Ayrıca performans artışı için, csgo başlatma seçenekleri > -high, 4 çekirdekli işlemcin var. Threads 5 yazıyorsun. 4 yazmama nedenini söyleyemem valve böyle ayarlamış, 5'i 4 çekirdek olarak algılıyor, 6 varsa 7 yazılmalı, 8 varsa 9. -threads 5 komutu işe yaramaz ise silebilirsin. Bide eski csgo başlatma seçenekleri varsa kaldır oyunun performansını düşürür. Çoğu çalışmıyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı