RX 570-i7 3770 Sistem yavaş

Hocam SSD önerenler şunu diyor. Windows'u SSD'ye kurun, Steam gibi uygulamaları da SSD'ye kurun çünkü bunlar çok yer kaplamaz. 120GB'lık SSD alıp sadece Windows + uygulamları kursanız bile yer kalır yani. SSD'de olan her şey çok hızlı açılır emin olun 15 yıllık bir bilgisayara SSD takılsa uçar gibi bir şey.

İlave olarak oyunların yavaş açılması vs HDD'den kaynaklı. HDD'niz kötüymüş (yorumları okuyarak söylüyorum) bu en büyük etken olabilir. SSD'ye kurarsanız oyunlar çok daha hızlı açılır yaklaşık 2.5 kat daha hızlı en az. Alacağınız SSD önemli burada. Konu açın arkadaşlar yardımcı olsun çünkü SSD'nin kalitesi de önemli. Hızlı açılmasını istediğiniz oyunları SSD'ye kurabilirsiniz ama SSD'de ne kadar yer azalırsa o kadar yavaşlar yani sonuna kadar kullanmak çok yanlış olur. Ben en az 70-80GB bırakırım (burada kişisel kullanım devreye giriyor)

FPS olarak bence gayet iyi. Bu oyunu açıyorsa bu sistem RDR2'de açar FSR ile. İmzada ki sistem ile RDR2'de orta-yüksek (FSR kalite) ayararında 60-70 FPS arası alıyorum.
 
Yapmanız gereken şu. 240 GBlık SSD alın. HDD dursun D sürücüsü depo arşiv olarak. SSDye Windows ve oyunları kurun. Oyunlar SSDde olmazsa olmaz.
 
i7 3770 Sisteminde öyle bir özellik var mı ki veyahut da nasıl yapabilirim?

BIOS ayarlarından , çevrende bilir bir kişiye danış bir dene büyük ihtimal düzelir. Windows için 128'lik SSD al içine Windows'u kur yeter bütçen varsa 1TB'lık al hem oyun hem sistem için kullanırsın SSD oyunların sadece hızlı açılmasını sağlar FPS'ye etki etmez işlemcini 3.6GHz çıkartman işine yarayabilir
 
-Cümleten iyi akşamlar arkadaşlar sorunum şudur;
Arkadaşlar Windows 10 açılması olsun, oyunlardaki performans olsun illaki bir drop ve hafif kasmalar meydana geliyor ve ben bunu senelerce uğraşıp bulamadım hala.
Örnek olarak aşağıda verdiğim Spider-Man Remastered PC oyunu kısa özet olarak MSI Afterburner ile size sunmak istedim.
Sizce değerlere bakılırsa hangi yerde sorun ağır basıyor? Donanımsal olarak mı sorunum var acaba öneriler sunabilir misiniz?
Sistem özelliklerim;
-İşlemci: Intel(R) Core(tm) i7-3770 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz.
-Ekran kartı: Radeon RX 570 series 4 GB.
-RAM: 16, 0 GB 1600 MHz Kingston.
-Anakart: ASUS-P8H61-MX USB3.
-Sistem: Windows 10 Home.
-Power: ZM500-LE Zalman.
-Disk: 1 TB HDD.
-İşlemci fan: Snowman m-200+kasa içinde büyük bir fan.
+Not: Aklınıza gelebilecek her türlü işlemciyi sömüren uygulamaları vs kapattım, ekran kartı macununu değiştirdim 20 TL'lik markasız ile, fan temizliği yaptım, 16 GB RAM takviyesi yaptım, undervolt işlemlerini yaptım, format attım hiçbir sonuç elde edemedim.
+Bu videoyu izleyip değerleri kontrol edip çözüm önerisi sunabilirsiniz;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözümü bulabildiniz mi?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı