RX 570 için MSI Afterburner ayarları

Ghostrust

Hectopat
Daha fazla  
Stranded deep oynarken, bilgisayarın normalinden çok daha fazla ses çıkardığını duydum açıkcası hoşuma gitmedi bir sıcaklık değerlerine bakayım dedim.
Temperature 82 görüyordu forumda ekran kartlarının 80 dereceden sonra hatta 80 derece bile ekran kartına fazla sıcaklık olarak geçtiğini görmüştüm. Biraz araştırıp MSI Afterburner'dan fan ayarı yapmak istedim ama yardıma ihtiyacım var :(. Yardım edebilir misiniz lütfen. Şu anda ayarlar bu şekilde sizce nasıl olmalı. Gigabyte Gaming RX 570 OC Edition kullanıyorum. Bu arada şey temp. Limit 90 yazıyor yani ekran kartı en yüksek 90 derece limiti yani? Peki onu düşürürsem Power limit düşüyor şimdi karıştırmak istemiyorum, oraları bilmiyorum.

unknown.png

unknown.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu farklı bir program. Siz o grafikte 55 derecede %44 çalışsın, 60 derecede %50 çalışsın gibi grafiği aşağı yukarı çekerek yapabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz aralıktaki beyaz çizgiye tıklarsanız bir nokta oluşturup noktaya değer ayarlayabilirsiniz. Fan ayarları işe yaramıyorsa kendi zevkinize göre ayarlamayı tekrar deneyin.

Bu farklı bir program. Siz o grafikte 55 derecede %44 çalışsın, 60 derecede %50 çalışsın gibi grafiği aşağı yukarı çekerek yapabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz aralıktaki beyaz çizgiye tıklarsanız bir nokta oluşturup noktaya değer ayarlayabilirsiniz.

Sanırım anladım. Yani ilk başta resimde %40 fan hızında 30 derece yazıyor ilk olarak onu 55 dereceye getirip % 44 yapıp diğerleri de sizin verdiğiniz şekilde ayarlarsam olur diyorsunuz teşekkürler son olarak sizde 5 tane kutucuk yeri gibi bir şey var ama ben sadece 4 tane yeri ayarlabiliyorum resimde 4 tane nokta var.

Çizgi üstüne tıklayarak kendi noktanı oluşturabilirsin.

Merhaba tekrardan. Bugün ayarları yaptım oyuna girdim başta 75 dereceyi geçmiyordu yaklaşık 1 veya bir buçuk saat kadar oynadıktan sonra 77 dereceyi gördüm bu dereceden sıkıntı olmaz deyip biraz daha oynadık yarım saat kadar oynamaya devam ettim sonra bir sıcaklık değerlerine baktım yine 82 dereceyi görüyordu belki de fan hızından değil de başka bir şey'den kaynaklanıyordur. Sizin öneriniz nedir sizce ne yapmalıyım? 81-82 arası gidip geliyordu 82 derecenin üstüne çıkmıyordu 80 bile tehlikeli sanırım.

Undervolt işlemine bakmanı tavsiye ederim. Bizzat öyle kullanıyorum. Undervolt ne diye soracak olursan kartın çektiği elektiriği azaltarak daha az ısınmasını ve performanstan ödün vermeyerek kararlı çalışmasını sağlamak. Forumda bir çok undervolt konusu mevcut. Yeni konu açarak yardım talep edebilirsiniz.

Undervolt işlemine bakmanı tavsiye ederim. Bizzat öyle kullanıyorum. Undervolt ne diye soracak olursan kartın çektiği elektiriği azaltarak daha az ısınmasını ve performanstan ödün vermeyerek kararlı çalışmasını sağlamak. Forumda birçok undervolt konusu mevcut. Yeni konu açarak yardım talep edebilirsiniz.

Aslında Undervolt'u düşünüyordum ama ilk kez yapacağımdan biraz gergin ve korkmuştum son çare olarak undervolt başvurdum sanırım düzeldi gibi yani o derece sıcaklıkları sadece stranded deep oyununda görüyorum. Umarım düzelmiştir ve yanlış bir şey yapmamışımdır yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim eğer bir sorun olursa yani sıcaklıkla ilgili size başvurabilir miyim?
Undervolt işlemine bakmanı tavsiye ederim. Bizzat öyle kullanıyorum. Undervolt ne diye soracak olursan kartın çektiği elektiriği azaltarak daha az ısınmasını ve performanstan ödün vermeyerek kararlı çalışmasını sağlamak. Forumda birçok undervolt konusu mevcut. Yeni konu açarak yardım talep edebilirsiniz.

Şu anda oyundan çıktım ve sana şunu söyleyebilirim ki çok teşekkür ederim daha dün 10 dakika içerisinde 82 dereceyi gören kart şu anda 77 dereceyi geçemiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı