RX 570 ile FX 6100 darboğaz yapar mı?

Evet aşırı derece fazla darboğaz olur. 6 çekirdekli ama mimarisi kötü ve çekirdek gücü çok zayıf bir işlemci. FX serisinin en iyi işlemci bile darboğaz yapar o karta CPU gücü isteyen oyunlarda.

Hazır sistem alacağım içinde bu parçalar var. Darboğaz olur mu? FX eski bir seri ama 6 çekirdekli olması darboğazı engeller mi?

Yapar bende de F-6100 RX480 ikilisi var en kısa sürede DDR4 sisteme geçmek istiyorum.
Ha ben ucuza 2. el bir sistem buldum diyorsan alabilirsin sorun olmaz.

Darboğaz oyun oynanmayacak seviyede mi oluyor?

Şu kadarını söyleyeyim mesela GTA Online, Warzone, PUBG, Battlefield 1 gibi oyunları oynamak istediğinde GPU kullanımı %50'yi bile zor geçer, 80-90 FPS ile oynayabileceğin oyunları 35-40 FPS ile oynarsın. Tabii hikayeli oyunlarda mesela The Witcher 3, Skyrim tarzı oyunlarda çok fazla darboğaz yaşamazsın. Bu dediklerim 1080p çözünürlük için, çözünürlük azaldıkça darboğaz artar.

Yapar, hatta aşırı derecede. FX serisinin en iyi işlemcisi olan FX-9590 bile darboğaz yapacaktır.

Darboğaz oyun oynanmayacak seviyede mi oluyor?

Yok be koçum sadece ekran kartından tam performans alamazsın o ikili ile her türlü 1080p de her oyunu oynarsın fiyatı ucuzsa al ama alabiliyorsan DDR4 sistem al bak şimdi ben kara kara düşünüyorum sistemi nasıl yükseltecem diye çünkü yükseltmeye kalksam tüm anakart işlemci ve RAM'leri değişmem gerek böyle düşün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı