RX 570 ile FX-6300 darboğaz yapar mı?

Olaya şöyle bak o zaman sen bu ekran kartını eninde sonunda alacaksın ihtiyacın var zaten RX570'i alırsın darboğaz vs cart curt biraz problemli bir dönem geçirirsin eski ekran kartına nazaran daha iyi olur en azından. Sonrasında 2.el güzel bir DDR4 sisteme geçiş yapabilirsin. 3500 TL bütçe ayırabiliyorsan üstüne zaten 1k-1.5k ekleyip DDR4 sistem topluyorsun. Benim görüşüm bu yönde. DDR3 2 sene önce hani az buçuk ayakta tutuyordu ama şu an tam bir baş belası.

Bu arada şu an RX570 fiyatı mining yüzünden zaten çoğu kart ciddi anlamda düştü RX580 içinde durumlar aynı 2.el piyasası sağlam dağıldı. 1700'e falan kart düşürürsen kaçmaz söyleyeyim. İleride düşer mi bilmem mining piyasası şahlanırsa zaten bu kart yine 2.5kları görür diye umuyorum. Şu an RX570 8 GB modelini bile rahatlıkla alabilirsin 2.2-2.3K ya.
Hocam, RX 570 eski ekran kartıma kıyasla ne kadar farklı performans sergiler bir fikriniz var mıdır?

Olaya şöyle bak o zaman sen bu ekran kartını eninde sonunda alacaksın ihtiyacın var zaten RX570'i alırsın darboğaz vs cart curt biraz problemli bir dönem geçirirsin eski ekran kartına nazaran daha iyi olur en azından. Sonrasında 2.el güzel bir DDR4 sisteme geçiş yapabilirsin. 3500 TL bütçe ayırabiliyorsan üstüne zaten 1k-1.5k ekleyip DDR4 sistem topluyorsun. Benim görüşüm bu yönde. DDR3 2 sene önce hani az buçuk ayakta tutuyordu ama şu an tam bir baş belası.

Bu arada şu an RX570 fiyatı mining yüzünden zaten çoğu kart ciddi anlamda düştü RX580 içinde durumlar aynı 2.el piyasası sağlam dağıldı. 1700'e falan kart düşürürsen kaçmaz söyleyeyim. İleride düşer mi bilmem mining piyasası şahlanırsa zaten bu kart yine 2.5kları görür diye umuyorum. Şu an RX570 8 GB modelini bile rahatlıkla alabilirsin 2.2-2.3K ya.
Hocam bide yukarda dediğiniz sistem AF 1600 ve RX 570 falan benim 650 W PSU yeter mi? DDR4 için anakart, ekran kartı, ve işlemci 3500 civarı bulabileceğimi düşünüyorum.

Hocam azcık konunun dışına çıkabiliyor muyuz? bir kural var mıdır? https://www.sahibinden.com/ilan/iki...gigabyte-b450-m-h-3600mhz-oc-1055140377/detay bu gibi yerlerden alınır mı yardım eder misiniz?

Diğer ilanlarına da göz attım temiz satıcıya benziyor alınır bence
Hocam, yukarıda sordum ama merak ettim. Şu an sistemime RX 570 taksam darboğaz yüzünden önceki ekran kartıma kıyasla daha düşük performans alır mıyım? ileride arkadaşın dediği gibi Anakart ve İşlemciyi yükseltme tarafındayım ve bu iki kart arasında RX 570 GTX 1060 ne kadar performans farkı vardır?

Hocam, yukarıda sordum ama merak ettim. Şu an sistemime RX 570 taksam darboğaz yüzünden önceki ekran kartıma kıyasla daha düşük performans alır mıyım? İleride arkadaşın dediği gibi anakart ve işlemciyi yükseltme tarafındayım ve bu iki kart arasında RX 570 GTX 1060 ne kadar performans farkı vardır?

Şu an 570'i takarsan önceki ekran kartından daha iyi performans alırsın.

Şu an 570'i takarsan önceki ekran kartından daha iyi performans alırsın.
Hocam, şu anlık aciliyet olduğu için sistemi yükseltemiyorum maalesef, yeni açtığım konuya bakmanı isterim. O yüzden şu anlık ekran kartımı ya tamir ettireceğim ya da bütçemi pek zorlamayacak yeni ekran kartı alacağım. Yeni açtığım konuda belirttim.

Merhaba, sistemde AMD FX 6300 ve Radeon HD 7800 var. Ekran kartımda sorun çıktı. Bu yüzden yeni ekran kartı alacağım. Arkadaşımın elinde RX 570 var. Sizce benim sistemde darboğaz yapar mı? Ve başka önerdiğiniz kart var mıdır?

Not: 650W PSU, 2x4 RAM, ASUS M5A97 le r2.0 anakart.

Kesin yapar işlemciyi değiştirmeniz lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı