Çözüldü RX 570 ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkay pehlivan

Centipat
Bu kartı soğutmak için ne yapabilirim? Kasamın önünde 3, arkasında 1 adet fan mevcut. Kartın macununu da 3 hafta önce yeniledim.
RX 570.jpg
RX 570.jpg

Çözüm
Bilgisayarcıdan aldığım macun ile yeniledim sanırım dandik bir macun. Linki: Kinamax Kınamax Kx-mn9 Gerçek Kaliteli Termal Macun Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Kasamın modeli: DarkFlash Pollux Mesh Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Tekrardan macununu değiştirmeyi düşünüyorum ama bu sefer gerçekten kaliteli bir macun alacağım ve aklımda şimdilik bu var: Wipaste C2 4Gr 6 W/M-K Yüksek Performanslı Alman Termal Macun: Amazon.com.tr
Evet bence de kaliteli bir macun ile değiştirin. Kullandığınız kasa modeli güzel ve mesh yapıda gözüküyor. Emin olmak için kasanın yan tarafı açık şekilde deneyin. Yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerleri düşerse hava akışı kötü demektir. Kaliteli bir macun ve daha stabil bir undervolt ayarları ile sıcaklık değerlerini daha da düşürebilirsiniz. Onun haricinde yine dediğim gibi oynadığınız oyunlarda ekran kartı sıcaklığı en fazla 75-78 derece civarlarında olursa problem olmaz. Ama ona bağlı olarak fanları yüksek seviyede çalıştırıp uzun vadede fan ömrünü etkilememek içinde fanları birazcık daha düşük seviyede çalıştırıp kartın yine 75-78 derece olmasını sağlamak içinde stabil bir undervolt ayarına ihtiyacınız olacak.
Evet bence de kaliteli bir macun ile değiştirin. Kullandığınız kasa modeli güzel ve mesh yapıda gözüküyor. Emin olmak için kasanın yan tarafı açık şekilde deneyin. Yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerleri düşerse hava akışı kötü demektir. Kaliteli bir macun ve daha stabil bir undervolt ayarları ile sıcaklık değerlerini daha da düşürebilirsiniz. Onun haricinde yine dediğim gibi oynadığınız oyunlarda ekran kartı sıcaklığı en fazla 75-78 derece civarlarında olursa problem olmaz. Ama ona bağlı olarak fanları yüksek seviyede çalıştırıp uzun vadede fan ömrünü etkilememek içinde fanları birazcık daha düşük seviyede çalıştırıp kartın yine 75-78 derece olmasını sağlamak içinde stabil bir undervolt ayarına ihtiyacınız olacak.
Daha önce denemiştim 1 derece bile oynamadı sanırım sıcaklık. Şuan sıcaklıklarım güzel oldu gibi hocam The Forest ETS 2 Seus Renewed'li Minecraft ta denedim hepsinde 84 gören kart 72 73 lere kadar düştü. Teşekkür ederim yardımlarınız için :)
Hocam zaten FurMark testinde stok ayarlarda 195W gören kartım UV ayarları ile 180-185W civarı görüyor yani FurMark testi kartı sonuna kadar kullandığı için UV ayarlarıyla bile fazla güç tüketimi olmuyor. Güç tüketimi farkı esas oyunlarda oluşuyor. Fan ayarını düşük sıcaklık değerleri için biraz daha yükseltin ve daha dengeli yapmayı deneyin. Mesela 30 ve 50 derece için en düşük fan ayarı, 65 derece için %65, 75 derece için %75 olarak deneyebilirsiniz. Ben Frekans Mhz değerini düşürdüm çünkü bende Frekans Mhz değerini düşürmeden en ufak voltaj düşürmemde siyah ekran veriyordu. Frekans Mhz değerini az bir miktar düşürünce daha fazla voltajı düşürebildiğimi gözlemledim ve konum içerisindeki ayarları buldum sonunda. Sizde deneyebilirsiniz isterseniz çünkü ilk başta da dediğim gibi deneme yanılma yöntemiyle hareket edeceksiniz.

Evet bende güç limitini -5 olarak kullanıyorum. Bende -5 değerinden fazla düşürünce FPS kaybı oluştuğu için -5 değerinden fazla düşürmedim açıkçası.
Hocam garip bir şey yaşıyorum şuan yardımcı olabilir misiniz? Rdr 2 de kendi kendine oyundan atmaya başladı daha önce olmazdı böyle bir şey neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı