RX 570 Isınma Sorunu

parlak58

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, RX 570 ekran kartım mevcut. Kartı alalı 2 hafta oldu ve bugün bir şey fark ettim, kart 86 derece cayır cayır yanıyordu. Direk bilgisayarı kapatıp soğumasını bekledim. Fan RPM'i 450'lerdeydi. Sıcaklıklar şimdi normale döndü maksimum yine 71 dereceyi gösteriyor. Bu RPM normal mi? Bu sıcaklık artışı kısa bir süreliğine de olsa karta bir zarar vermiş midir?

Fan devrini ekran kartının markasının sunmuş olduğu program ile belirleyebilirsiniz.Ben 1060 ı asus programı ile fan devrini %70 ayarlıyorum hafif ses oluyor kulaklık taktığım için problem değil ama kart 50-65 derece arasında dolaşıyor size tavsiyem fan devrini el ile ayarlamanız ve ekran kartı üreticisinin çıkardığı son surumu kullanınız.

Ekran kartı boşta 50-60 derece yük altında 70-100 derece olmasının normal olduğunu düşünüyorum. Siz yinede ekran kartını yük altında fanların durumunu ve sıcaklığını test etmenizde yarar var.

Fan yeterince hızlanmıyor. Benim RX570 'de Asus'un GPU Tweak 2 yazılımı fanların dönmesine izin vermiyordu. 90 derecede hala duruyordu fanlar. Yazılımı kaldırdım, her şey normale döndü. Kontrolü tamamen karta bırakmayı deneyin. Sadece GPU sürücülerini ve Radeon yazılımını yükleyin yeter.

Fan devrini ekran kartının markasının sunmuş olduğu program ile belirleyebilirsiniz.Ben 1060 ı asus programı ile fan devrini %70 ayarlıyorum hafif ses oluyor kulaklık taktığım için problem değil ama kart 50-65 derece arasında dolaşıyor size tavsiyem fan devrini el ile ayarlamanız ve ekran kartı üreticisinin çıkardığı son surumu kullanınız.
Ekran kartı boşta 50-60 derece yük altında 70-100 derece olmasının normal olduğunu düşünüyorum. Siz yinede ekran kartını yük altında fanların durumunu ve sıcaklığını test etmenizde yarar var.
Fan yeterince hızlanmıyor. Benim RX570 'de Asus'un GPU Tweak 2 yazılımı fanların dönmesine izin vermiyordu. 90 derecede hala duruyordu fanlar. Yazılımı kaldırdım, her şey normale döndü. Kontrolü tamamen karta bırakmayı deneyin. Sadece GPU sürücülerini ve Radeon yazılımını yükleyin yeter.
Dediklerinizi yapacağım öneriler için teşekkürler, bu durum tek seferlikte yaşanmış olsa bir zararlı iz bırakmış mıdır ekran kartında, yoksa sık olduğu sürece mi şüphelenmeliyim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı