RX 570 ITX boşta 67 derece

Makaleler
17
Yer
İzmir
Arkadaşlar merhaba. Ekran kartım RX570 ITX model. Son 1 haftadır sesi çok daha fazla gelmeye başlamıştı (bobin sesi değil) şimdi ise boştayken bile derecesi çok yüksek. Neden kaynaklı olabilir? PC'de virüs tarzı sorun yok az önce formatladım ve bu halde.

Mesela şu an ekran görüntüsü alıyorum performansı boştayken böyle. Ekran kartından da ses fazla geliyor normale göre. Normalde 1500-2000 RPM arasındaki çıkardığı sesi 200-300 RPM'de çıkarıyor. Derece kendi kendine yükselip düşüyor, mesela ekran görüntüsü aldıktan sonra 71'e çıktı.

Ekran kartımı 2019'dan beri kullanıyorum. Videolarda göründüğü kadar toz yok kameramdan ve ışıktan dolayı öyle görünüyor.

Sistem:
  • Ryzen 3 3100
  • Gigabyte B450M K
  • Sapphire RX 570 ITX 4 GB
  • Kingston Fury Beast (16 GB) 2x8 3200MHz CL16
  • Seagate FireCuda 510, 250GB M.2 NVMe SSD
  • Adata SU650 240GB SATA SSD
  • Seagate 1TB 7200RPM 3.5 inç
  • FSP CMT110A | FSP 500W +80 PSU kasa da 3 tane fan var.

Videolar: rx570

1717115182988.png

1717115242599.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan bozulmuş. İnternetten model ile uyumlu fan sipariş edip değiştirebilirsiniz yada uyumlu parça bulamazsan fanı ve kartı kaplayan plastik parçayı söküp eskiden fanın olduğu yere normal bir kasa fanını ekran kartına bir şekilde tutturup kullanabilirsin.

Pulse çift fanlı modelinde benzer sorunu yaşadım, hatta kart FurMark'ta yük altında öyle sesler çıkarttı ki kapasitör patlıyor sanmıştım ve sıcaklıklar 90 dereceyi aşıyordu kısa sürede. Dediğim işlemleri yaptım, ilave olarak thermal macun ve pad'leride yeniledim ve kart eskiye göre buz gibi bir hal aldı. Fan'ın blok üzerinden vidasını söküp ayırın, kanatlarının iç kısımlarını temizleyin bu yalpayı azaltır. Sapphire'lerde 2 tip fan oluyor, fanın alt tarafındaki etiketi sökün eğer çift bilyalı model ise fanı rotordan ayırın, fan milini, bilyaları ve rotorda girdiği yatağı mümkünse gres ile yağlayın. Hatta kontak spreyiniz var ise rotoru sprey ile yıkayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı