RX 570 oyun problemleri

Johantmark

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Sistem bilgilerim bu şekilde;
  • Ryzen 5 1400 işlemci
  • A320M-K anakart
  • Ballistix 8 GB 2400 MHz RAM
  • RX 570 8 GB Armor ekran kartı
  • Thermaltake Smart 80 Plus 700W güç kaynağı

Büyük bir problemim var bilgisayar konusunda, bundan 7 ay öncesi R9 280 ekran kartım vardı ve 1680x1050 çözünürlükte CS:GO dahil birçok oyunda mükemmel bir akıcılıkta oyun oynuyordum, yüksek FPS'lerde idi. AC Origin oynarken tuhaf bir şekilde görüntü kaydı ve görüntü gelmemeye başladı, ardından ekran kartı çalışmaz haldeydi. Ardından RX 570 8 GB Armor modelini aldım, 800 liraya indirim yakaladım ve berbat bir şekilde oyun akıcılığım mahvoldu. Her ne ayar yaptıysam CS:GO dahil berbat bir akıcılık oyun içi takılmalar yaşıyorum ve sorunun çözümünü bulamıyorum çoğu mapte her saniye değişen FPS 60-150 arası bir durum var ve var ms değeri allak bullak durumda, aynı sahnede bile birden 10'lara çıkabiliyor, her testi denedim her optimizasyonu ayarladım, aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım ama olmadı ve ben tükenmiş durumdayım. Tek isteğim artık bir şeyleri değiştirmek ve çok fazla bütçem yok, ne kadar az değişiklik ve az maddiyat o kadar kafiyim ama neyi değiştirmeliyim onu bilmiyorum, sizden ricam tekrar eski kartıma mı dönmeliyim yoksa başka bir şeyler mi yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 570 8GB neden satılıyor ki? O kart o kadar belleği besleyemiyor. Ama sorunun nedeni bu olamaz. Bilen biri varsa takipteyim.

selamunaleyküm hocam şimdi sizin bu yazdığınız şikayetler bir zamanlar benim başıma gelen bir şeye benzettim ama sorununuz bu da olmayabilir tabikide.

Bendeki sorun şu idi: cs go da ani fps düşmeleri olması gerekenden daha aşşağı bir performansta oynuyordum üstelik bu botlara karşıyken online bile değildi ki sıkıntım anakartımın yonga kümesinin yanmış olmasıymış anakartımı değiştirdim sıkıntı düzeldi. tabi bu ani fps düşmelerini diğer oyunlarda da alıyordum ve olması gereken performanstan daha aşşağı bir performans alıyordum

Eğer sorununuz bu ise powerınızda sıkıntı olabilir veya başka bi sıkıntıdan dolayı aşırı ısınma sebebbi ile yakmış olabilirsiniz

Afterburner ya da benzeri programlar aracılığı ile GPU kullanımı ve frekans değerlerini kontrol edip sonucu yazar mısın?
YdZYll.jpg
r0zAVN.jpg

selamunaleyküm hocam şimdi sizin bu yazdığınız şikayetler bir zamanlar benim başıma gelen bir şeye benzettim ama sorununuz bu da olmayabilir tabikide.

Bendeki sorun şu idi: cs go da ani fps düşmeleri olması gerekenden daha aşşağı bir performansta oynuyordum üstelik bu botlara karşıyken online bile değildi ki sıkıntım anakartımın yonga kümesinin yanmış olmasıymış anakartımı değiştirdim sıkıntı düzeldi. tabi bu ani fps düşmelerini diğer oyunlarda da alıyordum ve olması gereken performanstan daha aşşağı bir performans alıyordum

Eğer sorununuz bu ise powerınızda sıkıntı olabilir veya başka bi sıkıntıdan dolayı aşırı ısınma sebebbi ile yakmış olabilirsiniz
Usta teşekkürler bilgilendirme için ancak burda yanmasını çoktan geçtim ben artık çözüm olarak ne yapabilirine bakıcam anakartta bir problem olabilir mi gerçekten bilmiyorum ona bir bakıcam ancak extra olarak bu sistemin iyi performan verebilmesi için ne yapmam lazım ekran kartını mı değiştirsem sadece yoksa başka bir şey mi yenilesem bilmiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim.

Eki Görüntüle 464021Eki Görüntüle 464022

Usta teşekkürler bilgilendirme için ancak burda yanmasını çoktan geçtim ben artık çözüm olarak ne yapabilirine bakıcam anakartta bir problem olabilir mi gerçekten bilmiyorum ona bir bakıcam ancak extra olarak bu sistemin iyi performan verebilmesi için ne yapmam lazım ekran kartını mı değiştirsem sadece yoksa başka bir şey mi yenilesem bilmiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim.
Ekran kartın %100 yüke ulaşamıyor ve frekanslar da düşük. Servise vermeni tavsiye ediyorum.

Ekran kartın %100 yüke ulaşamıyor ve frekanslar da düşük. Servise vermeni tavsiye ediyorum.
Tamamdır başkan bir servise vereyim ancak pek bu servis işlerine güvenemiyorum ben adamı uzun süre bekletip bir şey yok diyorlar. Çünkü teknik servisleriyle ilgili telefonum da yazılımsal bir problem olduğunu söyleyerek servise vermiştim bir şey yok diyerek geri göndermişlerdi ve 2. gönderişim de düzeltmişlerdi. Yine vatan ve yine servis macerası başlasın bakalım diyorum içimden. Teşekkürler yorumun için.

Tamamdır başkan bir servise vereyim ancak pek bu servis işlerine güvenemiyorum ben adamı uzun süre bekletip bir şey yok diyorlar. Çünkü teknik servisleriyle ilgili telefonum da yazılımsal bir problem olduğunu söyleyerek servise vermiştim bir şey yok diyerek geri göndermişlerdi ve 2. gönderişim de düzeltmişlerdi. Yine vatan ve yine servis macerası başlasın bakalım diyorum içimden. Teşekkürler yorumun için.
Rica ederim, servis konusunda zaman kaybı dışında bir sıkıntı olmaz. Üç kere aynı sebepten servise verilen ürünü sıfırı ile değiştirmek zorundalar diye biliyorum. En kötü öyle bir şey olur :D

Hocam bence şöyle bi yol izleyin eğer ki ekran kartını başka bi pc de deneme imkanınız varsa (ücret karşılığı bilgisayarcıda bile yapabilirsin ) takın bi deneyin o kasada after burner programından bakın bakalım bi o kasada ekran kartı %100 yüke ulaşabilirse ekran kartında sıkıntı yoktur kardeşim. o zaman sorunun başka yerlerde ki geriye tek seçenek kalıyor anakartın sıkıntılı dır ki şu anda güzel anakartlar var indirimde en yakın zamanda bi deneyin bakalım

Hocam bence şöyle bi yol izleyin eğer ki ekran kartını başka bi pc de deneme imkanınız varsa (ücret karşılığı bilgisayarcıda bile yapabilirsin ) takın bi deneyin o kasada after burner programından bakın bakalım bi o kasada ekran kartı %100 yüke ulaşabilirse ekran kartında sıkıntı yoktur kardeşim. o zaman sorunun başka yerlerde ki geriye tek seçenek kalıyor anakartın sıkıntılı dır ki şu anda güzel anakartlar var indirimde en yakın zamanda bi deneyin bakalım
fb31d3fc-FurMark_2019_11_25_00_08_58_021000som.jpg

şöyle bir furmark testi yapayım dedim de kullanım full olarak gözüküyor iyi gibi ekran kartı acaba anakart mı problemli nerden anlıyabiliriz ki var mı bir bilginiz ?
Rica ederim, servis konusunda zaman kaybı dışında bir sıkıntı olmaz. Üç kere aynı sebepten servise verilen ürünü sıfırı ile değiştirmek zorundalar diye biliyorum. En kötü öyle bir şey olur :D
fb31d3fc-FurMark_2019_11_25_00_08_58_021000som.jpg

usta galiba sorun yok kartta şimdi yeni test yaptım furmark'diye bir programdan full kullanıyor gibi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı