RX 570 Pulse 8 GB alınmalı mı?

8GB GTX1080 gibi bir kart için önemli olabilir ancak RX570 için önemli değil. 4GB üstü kaplama gerektirecek oyunları oynatabilecek güce sahip değil RX570 zaten. Forza Horizon 4 demişsiniz RX570 4G'de Ultrada 60FPS oynatabiliyor o oyunu. 8GB RX570 için gerekli değil. GTX1080'in oynattığı ayarlar ile RX570'in oynattığı ayarları bir tutmayın.

Oynatıyor ama takıla takıla oynatıyor her şeyi FPS'ye bağlamayın oyun bas baya takılıyor. İnsanlara 4 GB kart önermekten vazgeçin artık.
Gücü yetmediği için takılıyor olabilir mi? Kartın gücünün yetmeyeceği ayarlarda oyun oynama çözülür. Zaten VRAM yetmediğinde RAM yardımına koşuyor, sizin sorununuz farklı.

Gücü yetmiyor ne bunun donanım dilinde bir açıklaması var mı? Benim sorunum farklı falan değil bas baya 4 GB yetmiyor görev yöneticisinde 5 GB VRAM kullanımı gözüküyor oyun her 10 saniyede bir takılıyor. Doku ayarını kıstığım zaman 3.5-4 GB'a geriliyor ve takılmalar bitiyor. Başka parçalara suç atmayın hemen. RAM'in yardıma gelmesi bir halta yaramıyor, RAM, ekran kartı belleğinden kat be kat yavaş.

8GB GTX1080 gibi bir kart için önemli olabilir ancak RX570 için önemli değil. 4GB üstü kaplama gerektirecek oyunları oynatabilecek güce sahip değil RX570 zaten. Forza Horizon 4 demişsiniz RX570 4G'de Ultrada 60FPS oynatabiliyor o oyunu. 8GB RX570 için gerekli değil. GTX1080'in oynattığı ayarlar ile RX570'in oynattığı ayarları bir tutmayın.
Tam aksine orta seviyenin tepe noktasında konumlandırılabilecek 570-580 seviyesindeki kartlar içinde VRAM önemli bir ölçüt. Belleğin fazlasının bir zararı da yok fiyat farkı da 100-150 lira ya var ya yok. Neden bu 4GB ısrarı anlamak mümkün değil. Şu ezberinizi bozun artık zira yanlış bir düşünce.
Gücü yetmediği için takılıyor olabilir mi? Kartın gücünün yetmeyeceği ayarlarda oyun oynama çözülür. Zaten VRAM yetmediğinde RAM yardımına koşuyor, sizin sorununuz farklı.
Şu açıklamanızdan anlıyorum ki sizin VRAM kaynaklı darboğazdan zerre haberiniz yok. Ezbere konuşuyorsunuz Vram darboğazı ne demek peki video belleğinin GPU'yu limitlemesi demek. Yani X bir oyunda grafik işlemcisinin yüksek detaylarda yüksek performansta işleyebilecek güce,kararlılığa sahip olduğu halde video belleğinin yetersiz kalması nedeni ile performans düşüşlerinin yaşanması. Vram yetersizliğinin en büyük belirtisi de anlık takılmalardır.
Daha önce kullandığım Rx470 4GB'da bazı oyunlarda yaşadığım anlık takılmalar 480 8GB versiyonuna geçtiğimde son bulmuştu mesela.

Son düzenleme:
Gücü yetmiyor ne bunun donanım dilinde bir açıklaması var mı? Benim sorunum farklı falan değil bas baya 4 GB yetmiyor görev yöneticisinde 5 GB VRAM kullanımı gözüküyor oyun her 10 saniyede bir takılıyor. Başka parçalara suç atmayın hemen.
Arkadaşım, VRAM yetersiz kaldığında RAM'den alıyor zaten 16GB RAM yetmeyen 1GB VRAM'i çok rahat karşılayabilecek seviyede zaten. Ona rağmen sen takılma yaşıyorsan senin sorunun VRAM değildir. Benim de 2GB VRAM'im yetmediği için çok drop yaşıyordum, inanılmaz derecede yaşıyordum. 16GB RAM'e yükseltince çoğu oyunda yaşadığım drop çözüldü. Bunun sebebi de eksik VRAM'i RAM'in tamamlayabiliyor olması.

RAM bir halta yarasaydı oyunda takılma yaşamazdım. RAM'den swap yapılması sadece oyunun çökmesini engelliyor aynı diskten sanal bellek gibi. Sorun başından beri VRAM'dir. İsterseniz siz de Forza yükleyip sadece doku ayarını en sona alıp test edin.
Forza'yı güncel olarak oynuyorum zaten, bir çılgınlık yapıp en yüksek ayarda test etmek istedim. En yüksek ayarlara aldığımda drop yaşamıyorum 2GB VRAM'im olmasına karşın. Sadece 30FPS'den ötesini renderlayamıyor ekran kartı yetersiz kaldığı için. Size 8GB'lık GT1030 arama çabasında başarılar dilerim kimsenin moralini bozmak istemiyorum sizin fikriniz sizde, benimki bende kalsın keyifli sosyaller.

Bir de şunu belirtmek isterim, 8GB belleğim varken 1080p Ortaya aldığımda yetersiz VRAM uyarısı verirdi. 16GB belleğe yükselttiğimde ise o uyarı çıkmıyor ve gayet akıcı bir şekilde 1080p Ortada oynayabiliyorum. Yani yaşadığınız her sorunu VRAM yetmiyor diye nitelendirmek yanlış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı