RX 570 Sea of Thieves FPS düşüşü

Demir selim

Centipat
Daha fazla  
Oyuna başladığım zaman bir ada da doğuyorum hani mağazalar falan var. Orada FPS düşük oluyor ayarlar yüksekte. (Ultra değil)
Sistem;
Ryzen 3 3200G.
8 GB 3200MHz RAM.
RX 570 8 GB.
Oyun HDD kurulu.

Her zaman mı böyle, bir süreden sonra geçiyor mu?

Evet her zaman yüksek ayarlardayım FPS 47 falan oluyor internette baktım herkes bu ekran kartıyla bu oyunu rahat oynayabilceyimi söylüyor. Bu arada sadece o kıyafet görev falan aldığımız ada da oluyor. Onun dışında gemide zaten 105-120FPS falan alıyor.

Güncel. Acaba darboğaz olabilir mi çünkü 1440x900 da oynuyorum.

Olabilir yoğun objelerin bulunduğu adalarda ve o satıcıları gezerken GPU kullanımı düşüyor biraz daha güçlü işlemci gerekiyor bunun için stabil FPS için yani. Benim R5 1600AF ve RX 5500 XT sistemimde dahi GPU kullanımı çok dengesizdi sonrasında i5 10400F aldım ve daha stabil hale gelmişti FPS düşüşü hiç olmuyordu biraz daha güçlü işlemci gerekiyor bu oyuna.
Oyuna başladığım zaman bir ada da doğuyorum hani mağazalar falan var. Orada FPS düşük oluyor ayarlar yüksekte. (Ultra değil)
Sistem;
Ryzen 3 3200G.
8 GB 3200MHz RAM.
RX 570 8 GB.
Oyun HDD kurulu.

Diğer etkenleride yazayım 8GB RAM tek kanal sıkıntı çıkarıyor olabilir, HDD olabilir oyunun haritası oldukça büyük.

Son düzenleme:
Olabilir yoğun objelerin bulunduğu adalarda ve o satıcıları gezerken GPU kullanımı düşüyor biraz daha güçlü işlemci gerekiyor bunun için stabil FPS için yani. Benim R5 1600 AF ve RX 5500 XT sistemimde dahi GPU kullanımı çok dengesizdi sonrasında i5 10400F aldım ve daha stabil hale gelmişti FPS düşüşü hiç olmuyordu biraz daha güçlü işlemci gerekiyor bu oyuna.

Diğer etkenleride yazayım 8 GB RAM tek kanal sıkıntı çıkarıyor olabilir, HDD olabilir oyunun haritası oldukça büyük.

Hocam peki 570 güçlü bir kart değil mi 3200G sanırım pek güçlü değil.

Hocam peki 570 güçlü bir kart değil mi 3200G sanırım pek güçlü değil.

RX 570 oyun için yeterli. 16GB RAM ve daha bi işlemciyle rahatlıkla oynarsın üstüne SSD ile desteklersen sistemi çok daha rahat olur diğer oyunlar için de tabii.

Olabilir yoğun objelerin bulunduğu adalarda ve o satıcıları gezerken GPU kullanımı düşüyor biraz daha güçlü işlemci gerekiyor bunun için stabil FPS için yani. Benim R5 1600 AF ve RX 5500 XT sistemimde dahi GPU kullanımı çok dengesizdi sonrasında i5 10400F aldım ve daha stabil hale gelmişti FPS düşüşü hiç olmuyordu biraz daha güçlü işlemci gerekiyor bu oyuna.

Diğer etkenleride yazayım 8 GB RAM tek kanal sıkıntı çıkarıyor olabilir, HDD olabilir oyunun haritası oldukça büyük.

Ve ayrıca bu RDR2 ve FH4 de oluyor mesela şehir içlerinde FPS düşebiliyor 60'lara kadar genele 80 90 alıyorum RDR2 de yüksek orta ayarlarda gayet akıcı şekilde oynuyorum ama kasaba ya gelince FPS düşüyor. Darboğaz yaptığını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı