RX 570 sıcaklık sorunu

Alperen123

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kartım yeni nesil oyunlarda hep +85 dereceyi görüyor. 89 dereceyi gördüğüm bile oldu. Fan ayarlarım nasıl olmalı? Undervolt yapmak istiyorum kaç voltaj yapmalıyım?

15956948419561440324207837508862.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistem bileşenlerinin sıcaklık değerlerini kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, kasanın konumu ve ortam sıcaklığı etki eder. Kullandığınız kasanın önü cam ve hava akışı kötü ise birde kasanın yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerlerini test edin. Ayrıca undervolt ve fan ayarı yapmanız lazım. Evet MSI Armor serisi zaten ısınma sorunlu undervolt yapmanız şart olmuş. Ben Radeon programını kullanarak undervolt ve fan ayarı yapmıştım kendim için fakat siz MSI Afterburner programını da kullanabilirsiniz. Size tam olarak şu şu ayarı yapacaksanız diyemeyiz. Kendiniz deneme yanılma yöntemi ile stabil çalışan bir ayar bulmanız lazım. -100 voltaj ile başlayın. Hata verirse -90 yaparsanız. Bu şekilde stabil bir ayar bulabilirsiniz. Fan ayarı da tamamen size kalmış.

Arkadaşlar kartım yeni nesil oyunlarda hep +85 dereceyi görüyor. 89 dereceyi gördüğüm bile oldu. Fan ayarlarım nasıl olmalı? Undervolt yapmak istiyorum kaç voltaj yapmalıyım?

Eki Görüntüle 623785

ASUS RX580 8 GB kullanıyorum cihazım 2 aylık olmasına rağmen aynı sıcaklık değerlerindeyim. Undervolt u tam ayarlayamadım WattMan hatası alıyordum ortalık sislerle falan dolunca. Çareyi FPS sınırlamakta buldum. Max 75'e çıkıyor sıcaklık PUBG'de 85 FPS'ye sınırladım mesela orta grafiklerde. Sınır koymayınca da 110 FPS falan oluyor zaten çok bir şey kaybetmedim. Başka çözüm yolu bilen arkadaşlar varsa bende takipdeyim.

Öncelikle sistem bileşenlerinin sıcaklık değerlerini kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, kasanın konumu ve ortam sıcaklığı etki eder. Kullandığınız kasanın önü cam ve hava akışı kötü ise birde kasanın yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerlerini test edin. Ayrıca undervolt ve fan ayarı yapmanız lazım. Evet MSI Armor serisi zaten ısınma sorunlu undervolt yapmanız şart olmuş. Ben Radeon programını kullanarak undervolt ve fan ayarı yapmıştım kendim için fakat siz MSI Afterburner programını da kullanabilirsiniz. Size tam olarak şu şu ayarı yapacaksanız diyemeyiz. Kendiniz deneme yanılma yöntemi ile stabil çalışan bir ayar bulmanız lazım. -100 voltaj ile başlayın. Hata verirse -90 yaparsanız. Bu şekilde stabil bir ayar bulabilirsiniz. Fan ayarı da tamamen size kalmış.

Dosya Ekleri

• IMG_20200725_194718.jpg
    IMG_20200725_194718.jpg
    2,7 MB · Görüntüleme: 56
ASUS RX580 8 GB kullanıyorum cihazım 2 aylık olmasına rağmen aynı sıcaklık değerlerindeyim. Undervolt u tam ayarlayamadım WattMan hatası alıyordum ortalık sislerle falan dolunca. Çareyi FPS sınırlamakta buldum. Max 75'e çıkıyor sıcaklık PUBG'de 85 FPS'ye sınırladım mesela orta grafiklerde. Sınır koymayınca da 110 FPS falan oluyor zaten çok bir şey kaybetmedim. Başka çözüm yolu bilen arkadaşlar varsa bende takipdeyim.
WattMan hatasını undervolt yapınca mı aldınız yoksa undervolt yapmadan önce de WattMan hatası alıyor muydunuz? WattMan hatası için 20.4.2 ve 20.2.2 sürümlerini deneyebilirsiniz. Ayrıca undervolt ayarını nasıl yapamadınız? Atıyorum -20 voltajda bile hata mı verdi?
Evet yan tarafı açık bir şekilde kullanmanız daha iyi olacaktır.

Öncelikle sistem bileşenlerinin sıcaklık değerlerini kullanılan kasa modeli, kasanın hava akışı, kasanın konumu ve ortam sıcaklığı etki eder. Kullandığınız kasanın önü cam ve hava akışı kötü ise bir de kasanın yan tarafı açık bir şekilde sıcaklık değerlerini test edin. Ayrıca undervolt ve fan ayarı yapmanız lazım. Evet MSI Armor serisi zaten ısınma sorunlu undervolt yapmanız şart olmuş. Ben Radeon programını kullanarak undervolt ve fan ayarı yapmıştım kendim için fakat siz MSI Afterburner programını da kullanabilirsiniz. Size tam olarak şu şu ayarı yapacaksanız diyemeyiz. Kendiniz deneme yanılma yöntemi ile stabil çalışan bir ayar bulmanız lazım. -100 voltaj ile başlayın. Hata verirse -90 yaparsanız. Bu şekilde stabil bir ayar bulabilirsiniz. Fan ayarı da tamamen size kalmış.

Aşağıya fotoğraf bıraktım bakabilir misiniz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı