Çözüldü RX 570 Sistem FPS Drop Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Ocak ayında ASUS'un RX 570 VR Ryzen 5 2600'lü bir sistem topladım ve son zamanlara kadar sorunsuz kullanıyordum son 1 aydır PUBG'de anlamsız bir şekilde FPS droğu yiyorum RAM yetmediğini düşündüm çünkü 8 GB tam var ama 7.9'unu kullanabiliyorum MSI'ın Afterburner programı ile baktığımda RAM 7900'ü görüyordu o sıralar da da FPS dropu yiyordum ekran kartından olabilir mi bu sorun? MSI'in yazılımı ile baktığım da sanırım bir sorun var dı emin değilim hiçbir zaman ekran kartı kullanımı 100 olmuyor olsa bile nadir bazen 80 90 FPS alırken ekran kartı kullanımı yüzde 8'e düşüyor fakat FPS düşmüyor sorun nerede olabilir?

Bahsettiğim RAM geldi ve taktım tüm FPS düşmesiları ortadan kalktı GTA V'e PUBG artık yağ gibi akıyor bu tarz sorunu olanlar RAM ile çözebilirler.

Sorunun çözüldüğüne sevindim bende RAM sipariş edeceğim.
İnşallah benim de düzelir.
PSU değil mesela ekran kartı tam gücüyle çalışıyor mu bunu tespit etmek.

Bende ekran kartı Fortnite'da 100 Watt civarı yiyor bazen 80'lere düşüyor ve drop girdiği zaman GPU kullanımı düşüyor.

Sorunun çözüldüğüne sevindim bende RAM sipariş edeceğim.
İnşallah benim de düzelir.

Bende ekran kartı Fortnite'da 100 Watt civarı yiyor bazen 80'lere düşüyor ve drop girdiği zaman GPU kullanımı düşüyor.
Aynısı bende de, oluyordu RAM'i takınca düzeldi. Umarım senin de düzelir.

Ocak ayında ASUS'un RX 570 VR Ryzen 5 2600'lü bir sistem topladım ve son zamanlara kadar sorunsuz kullanıyordum son 1 aydır PUBG'de anlamsız bir şekilde FPS droğu yiyorum RAM yetmediğini düşündüm çünkü 8 GB tam var ama 7.9'unu kullanabiliyorum MSI'ın Afterburner programı ile baktığımda RAM 7900'ü görüyordu o sıralar da da FPS dropu yiyordum ekran kartından olabilir mi bu sorun? MSI'in yazılımı ile baktığım da sanırım bir sorun var dı emin değilim hiçbir zaman ekran kartı kullanımı 100 olmuyor olsa bile nadir bazen 80 90 FPS alırken ekran kartı kullanımı yüzde 8'e düşüyor fakat FPS düşmüyor sorun nerede olabilir?
Kasanın içini iyice temizleyip, ram’i çıkartıp altın renkli pinleri peçete ile bastırmadan temizler misin ?

Sisteminiz nedir?

ASUS ROG sitrix RX 570 4 GB.
ASUS Prime B450M-K
Ryzen 2500X.
HyperX 3200 MHz 2x8.
128 GB Adata SSD(Windows 10 yüklü)
1TB HDD.
DDU ile kaldırıp yükledim

Fortnite'da böyle oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

ASUS ROG sitrix RX 570 4 GB.
ASUS Prime B450M-K
Ryzen 2500X.
HyperX 3200 MHz 2x8.
128 GB Adata SSD(Windows 10 yüklü)
1TB HDD.
DDU ile kaldırıp yükledim

Fortnite'da böyle oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

BIOS’dan XMP’yi açtınız mı ? Technopat youtube kanalında gerekli video var. Güç kaynağınız nedir ?

BIOS’dan XMP’yi açtınız mı? Technopat YouTube kanalında gerekli video var. Güç kaynağınız nedir?

XMP'yi açtım 3200 MHz olarak çalışıyor.
Güç kaynağım Sharkoon 650Watt 80+
SSD ile kaynaklı olabilir mi çünkü bütün oyunlarda oluyor CS:GO'yu hem SSD'ye hem de HDD'ye kurdum ama FPS drop geçmedi.
BIOS’dan XMP’yi açtınız mı? Technopat YouTube kanalında gerekli video var. Güç kaynağınız nedir?

Sıcaklık değerleri de normaldi daha yeni temizlemiştim.

XMP'yi açtım 3200 MHz olarak çalışıyor.
Güç kaynağım Sharkoon 650Watt 80+
SSD ile kaynaklı olabilir mi çünkü bütün oyunlarda oluyor CS:GO'yu hem SSD'ye hem de HDD'ye kurdum ama FPS drop geçmedi.

Sıcaklık değerleri de normaldi daha yeni temizlemiştim.
Windows’u HDD ye yüklemenizi öneririm. UEFI ile. Disk kullanımı %100 ise youtube’dan videoları izleyerek disk kullanımını düşürün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı