RX 570 sistem ile oyunlarda fare kıpırdatıldığında ekran ve imleç görüntüsü donuyor

Bitaap

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8GB
Ekran kartı
RX570 Aorus
Anakart
H110M-S2
İşlemci
i3-7100 3.9Ghz
Oyunların ana menüsünde bile fareyi az sağ ya da sol yapsam FPS 0 (ekran donuyor) oluyor. Fullscreen'den çıkardığımda ya da Alt Tab attığımda düzeliyor, ayrıca Alt Tab bastığımda da donuyor. Bir de bu sabah turuncu ekran yedim. RX570 ekran kartı kullanıyorum o kadar fazla sorun yaşadım ki önceden de bu hata olmuştu, CMD'den birkaç komut girince düzelmişti. Acaba anakarta tam oturmadı mı yoksa PSU mu yetersiz? GPATX500 PSU kullanıyorum 7 yıllık patates bilgisayarda bile açılacak oyunlar bende ana menüde kasıyor. Mesela Sekiro'da ana menüde fareyi kıpırdattığımda donarken oyun içi imleç gözükmediği için kasma olmuyor. Sıkıntı ekran kartında mı yoksa yazılımsal bir sorun mu?
Ekran karını sıfırladığımda da (Win+Shift+CTRL+b) ekran yine takılıyor farenin USB kablosunun yerini değiştirdim ama hâlâ yaşanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turuncu ekran GPU arızası olması gerek. Ekran kartı sürücünüzü kaldırıp kurmayı denediniz mi? Hem sürücüyü kurun, hem de ekran kartını test edin.

Evet DDU ile silip tekrar yükledim adrelanine sürümünden Pro sürümüne geçiş yaptım olmadı şimdi tekrar adrelanine yükledim. FurMark testi yaptığımda siyah ekran yiyorum anında ama kasa çalışmaya devam ediyor ama eğer MSI Afterburner'dan biraz undervolting ve underclocking yaparsam (underclocking fazla UV yapabilmek için) FurMark testini sorunsuz bir şekilde tamamlıyor.(-150 Core Voltage UV)

Ekran kartiniz sorunlu olabilir, PSU sorunlu olabilir. Ekran kartini normal ayarlara cekip OCCT ile PSU testi yapar misiniz?

Ekran kartiniz sorunlu olabilir, PSU sorunlu olabilir. Ekran kartini normal ayarlara cekip OCCT ile PSU testi yapar misiniz?

Normal ayarlarda dediğim gibi anında siyah ekran alıyorum.
Edit: Ayrıca bu anlattığım olaylar FurMark testinden sonra yaşanmaya başladı.
Edit2: OCCT de ise hem normal hem de UV ayarlarda siyah ekran yaşandı.
Edit3: PSU testinde siyah ekran yaşadım kasa çalışmaya devam etti.

Son düzenleme:
PSU arizali gozukuyor. Degistirip denemekte fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…