RX 570 Sistem LoL Düşük FPS Sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Cemal Sayılır

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : B450M S2H - Ram : Hyperx Fury RGB 16 GB 3200MHZ
Ekran Kartı : RX 570 - İşlemci : AMD Ryzen 5 5500
144 sabit aldığım oyundan 30 FPS'in üstüne çıkamaz oldum bir anda. Neden böyle oldu bilmiyorum. Tam onarım yaptım düzelmedi.
RX 570 4 GB ekran kartı
8 GB RAM
Intel Core i5 760 işlemci ekran kartı uygulamasıyla alakalı bir sorun olabilir mi?

O işlemci asla o ekran kartını kaldırabilecek güçte değil. Kesinlikle darboğaz yüzünden bu FPS değerlerini alıyorsunuz. Radeon ayarlarından VSR modunu açarak çözünürlüğü biraz köklemenizi öneriyorum. Bu bahsettiğim modu açsanız bile o oyunu oynarken yine sisteminiz rahat etmez. Bir nebze FPS artabilir, ekran kartına yük bineceği için. Kesin çözüm işlemciyi değiştirmeniz.

Başka bir sorununuz var, işlemci o oyun için gayet yeterli, lol ekran kartını kullanmıyor zaten. Tüm ayarları sıfırlamayı denediniz mi?
Hocam işlemcinin yaşına bakarak ölmüş olma ihtimali üzerinde durabilir miyiz? Ayrıca haklısınız RAM,PSU,GPU,HDD arızası olabilir.

O işlemci asla o ekran kartını kaldırabilecek güçte değil. Kesinlikle darboğaz yüzünden bu FPS değerlerini alıyorsunuz. Radeon ayarlarından VSR modunu açarak çözünürlüğü biraz köklemenizi öneriyorum. Bu bahsettiğim modu açsanız bile o oyunu oynarken yine sisteminiz rahat etmez. Bir nebze FPS artabilir, ekran kartına yük bineceği için. Kesin çözüm işlemciyi değiştirmeniz.
Acaba bir tane sıfırı unutup İ5 7600'ü kastetmiş olabilir mi?

Arkadaşlar mesajlarınız için teşekkür ederim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda düzeldi. Çok önemli bir sorun değilmiş. Vaktinizi harcadığım için kusura bakmayın. 340 FPS ile oynuyorum en düşük ayarlarda, şu an.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı