RX 570 Sistem Oyun Esnasında Görüntünün Gitmesi

LittlePmp

Hectopat
Yeni PC topladım. Ekran kartı RX570, işlemci R5 1300X, anakart Asus B450-M K.
BIOS ayarlarını ve gerekli güncelleştirmeleri sorunsuz yaptım fakat birkaç saat sonra oyundan çıkarken görüntü gitti fakat PC hala çalışıyordu. PC'ye restart attıktan sonra açılırken gürültülü bir fan sesi geldi. Sonra başka bir oyuna girdim bu sefer oyun esnasında menü değiştirirken yine aynı olay oldu, yine restart attım ve yine o gürültülü ses çıktı. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı nedir?
Sürücüleriniz güncel mi?
BIOS ayarlarınız ve kablo bağlantılarınız doğru mu?
Oyun içi sıcaklıklarınız ne durumda?

İlk açılışta fanlar bir iki saniyeliğine tam hızda dönebilir, sesin çok önemli bir şey olduğunu sanmıyorum. HDMI kablosunda temassızlık olabilir, güç kaynağında sıkıntı ya da yetersiz gelme durumu olabilir. Ekran kartı belleğinde sorun olabilir.

Aynı sorun bende de vardı. Güç kaynağı yetersizdi değiştirdim düzeldi. Kasa aktif çalışıyordu görüntü gelmiyordu.

Ekran kartı sürümü güncel, BIOS ve kablolarda da sıkıntı yok, GPU ısısı max 70 derce oluyor CPU derecesi de aynı şekilde, oyuna girdikten 30 dk. veya 15 dk. sonra görüntü gidiyor ekran kartı ve sistem çalışmaya devam ediyor. Güç kaynağım Dark 500w

Yeni PC toplarken eski sisteminizin parçalarını değiştirerek mi yaptınız yoksa komple tüm parçaları sıfır mı aldınız? Eğer sistemde değişikliğe gittiyseniz yeni sisteminize format atıp sıfırdan kurdunuz mu? Ekran kartına taktığınız 6 pin güç girişini değiştirme imkanınız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı