RX 570 sistem yükseltme önerisi

Size tavsiyem aldığınız tüm parçaları geleceğe dönük alın. Ben olsaydım 2000 lira bütçe için;
500-600 liraya bir PSU.
700 liraya 2x8 3200 MHz RAM(*).

Alarak işe başlardım. Yaklaşık 700 lira para kalacak;
Ya üstüne 500-600 daha biriktirip 2600 alırsınız.
Ya gidip B450 anakart alıp bir süre daha 2200G ile idare edip biraz para biriktirip çıkan diğer parçaları ve gerekirse 2200G'yi satıp Ryzen 5 3600 gibi bir işlemci alabilirsiniz. Tabi bu yöntem biraz daha sancılı ve uzun geçer ama toplayacağınız parçalar size çok daha uzun süre yeter.

*: Ram

Size tavsiyem aldığınız tüm parçaları geleceğe dönük alın. Ben olsaydım 2000 lira bütçe için;
500-600 liraya bir PSU.
700 liraya 2x8 3200 MHz RAM(*).

Alarak işe başlardım. Yaklaşık 700 lira para kalacak;
Ya üstüne 500-600 daha biriktirip 2600 alırsınız.
Ya gidip B450 anakart alıp bir süre daha 2200G ile idare edip biraz para biriktirip çıkan diğer parçaları ve gerekirse 2200G'yi satıp Ryzen 5 3600 gibi bir işlemci alabilirsiniz. Tabi bu yöntem biraz daha sancılı ve uzun geçer ama toplayacağınız parçalar size çok daha uzun süre yeter.

*: Ram
Ben oynadığım oyunlarda FPS yüksek istiyorum. Oynadığım oyun dediğim CSGO, Valorant gibi oyunlar. PC içerisinde ki PSU kötü diyorsunuz yani?

Ben oynadığım oyunlarda FPS yüksek istiyorum. Oynadığım oyun dediğim CS:GO, Valorant gibi oyunlar. PC içerisinde ki PSU kötü diyorsunuz yani?

Benim tavsiyem daha uzun vadeli bir tavsiye, düzgün bir PSU ve söylediğim RAM'i alırsanız 1 sene sonra gidip yeni sistem toplayacak olsanız bile o parçaları kullanırsınız. Keza SSD niz de var, bir de anakartı düzelttiniz mi, seneye bir işlemci alıp yep yeni bir sistem toplamış olursunuz. Ama siz günü kurtarayım derseniz, Ryzen 5 2600 alıp bir süre daha idare edebilirsiniz ama sistemi yenilemek istediğiniz zaman işlemciden, RAM'e kadar her şeyi değiştirmek gerekeceği için daha fazla masraf çıkar.

PSU bana pek güven vermediği için onu değiştirmenizi söyledim, ayrıca Dual Channel RAM almakta sistem performansını arttırır. 2x8 3200 MHz RAM sizi bayağı götürür.

Benim tavsiyem daha uzun vadeli bir tavsiye, düzgün bir PSU ve söylediğim RAM'i alırsanız 1 sene sonra gidip yeni sistem toplayacak olsanız bile o parçaları kullanırsınız. Keza SSD niz de var, bir de anakartı düzelttiniz mi, seneye bir işlemci alıp yep yeni bir sistem toplamış olursunuz. Ama siz günü kurtarayım derseniz, Ryzen 5 2600 alıp bir süre daha idare edebilirsiniz ama sistemi yenilemek istediğiniz zaman işlemciden, RAM'e kadar her şeyi değiştirmek gerekeceği için daha fazla masraf çıkar.

PSU bana pek güven vermediği için onu değiştirmenizi söyledim, ayrıca Dual Channel RAM almakta sistem performansını arttırır. 2x8 3200 MHz RAM sizi bayağı götürür.
PSU için bir öneriniz var mı peki? bunu al dediğiniz. Ram olarakta Direkt Dual kit olarak mı alayım yoksa 8GB olanlardan 2 tane mi alayım?

Direkt olarak bu RAM'den 2 tane alıp dual olarak çalıştırabilirim değil mi?

Son düzenleme:
PSU için bir öneriniz var mı peki? Bunu al dediğiniz. RAM olarak da Direkt Dual kit olarak mı alayım yoksa 8 GB olanlardan 2 tane mi alayım?

Direkt olarak bu RAM'den 2 tane alıp Dual olarak çalıştırabilirim değil mi?

PSU olarak:
Eğer ileride ekran kartını da iyileştiririm diyorsanız;

2 tane o RAM'den alırsan %99.999 ihtimalle çift kanal çalışır ama çok düşük bir ihtimal sıkıntı çıkacağı söyleniyor. (daha önce defalarca böyle alındığını gördüm sıkıntı çıkan görmedim ama teoride bir ihtimal var) Baktın sıkıntı çıkıyor iade edersin, 155 günde iade şansın var.

RAM'lerle ilgili şöyle bir durum var o modellerle ilgili bazı arkadaşlar sıkıntı var demişti. Ben de o modelden kullanıyorum bir sıkıntı görmedim ama bazı arkadaşlar olumsuz şeyler söylüyordu o yüzden ben kimseye önermiyorum.
Bahsettiğim olumsuz yorumu atıyorum;
@crazyreign düşüncelerine değer verdiğim birisidir o yüzden bence başka bir model bakın.

https://www.hepsiburada.com/patriot...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.54.6 bu ürün nasıldır bilmiyorum ama bunu bir araştırın bir sıkıntısı yok ise attığınız üründen 30 lira daha ucuz.

PSU olarak:

2 tane o RAM'den alırsan %99.999 ihtimalle çift kanal çalışır ama çok düşük bir ihtimal sıkıntı çıkacağı söyleniyor. (daha önce defalarca böyle alındığını gördüm sıkıntı çıkan görmedim ama teoride bir ihtimal var) Baktın sıkıntı çıkıyor iade edersin, 155 günde iade şansın var.

RAM'lerle ilgili şöyle bir durum var o modellerle ilgili bazı arkadaşlar sıkıntı var demişti. Ben de o modelden kullanıyorum bir sıkıntı görmedim ama bazı arkadaşlar olumsuz şeyler söylüyordu o yüzden ben kimseye önermiyorum.
@crazyreign düşüncelerine değer verdiğim birisidir o yüzden bence başka bir model bakın.

https://www.hepsiburada.com/patriot-8gb-3200mhz-viper-steel-ddr4-cl16-1-35v-pc-ram-sogutuculu-p-HBV00000J8N5A?magaza=DEY ELEKTRONİK&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.54.6 bu ürün nasıldır bilmiyorum ama bunu bir araştırın bir sıkıntısı yok ise attığınız üründen 30 lira daha ucuz.
İlginiz için çok teşekkür ederim. Kendi sistemimde ki İşlemci, RAM, PSU ve anakartımı abime vereceğim normal fiyatlarının yarısını alacağım. Ben kendime ise verdiklerim yerine parçalar almayı düşünüyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 2600 düşünüyorum. RAM olarak Dual veya Single hangisini tercih edecekseniz onu söyleyin onu alayım. Anakart olarak 1. MSI B450M PRO-M2 MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart | ITOPYA
2. MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart | ITOPYA
3. GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart | ITOPYA
Bunları düşünmekteyim bunların haricinde 100TL fazlası da olabilir. Başka bir anakart tavsiyenizi dinlerim. Hangisine karar verirseniz iyi derseniz öyle almayı düşünüyorum. Cevabınızı bekliyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum.
PSU olarak:

https://www.hepsiburada.com/patriot-8gb-3200mhz-viper-steel-ddr4-cl16-1-35v-pc-ram-sogutuculu-p-HBV00000J8N5A?magaza=DEY ELEKTRONİK&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.54.6 bu ürün nasıldır bilmiyorum ama bunu bir araştırın bir sıkıntısı yok ise attığınız üründen 30 lira daha ucuz.
Bu arada hani PSU'nun kötü olduğunu düşünmüyorum. Kasayı temizlemiştim fotoğrafını çektim anlıyorsan atayım buraya.

Dosya Ekleri

• IMG-20210703-WA0001.jpg
    IMG-20210703-WA0001.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
İlginiz için çok teşekkür ederim. Kendi sistemimde ki işlemci, RAM, PSU ve anakartımı abime vereceğim normal fiyatlarının yarısını alacağım. Ben kendime ise verdiklerim yerine parçalar almayı düşünüyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 2600 düşünüyorum. RAM olarak Dual veya Single hangisini tercih edecekseniz onu söyleyin onu alayım. Anakart olarak 1. MSI B450M PRO-M2 MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart | ITOPYA
2. MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart | ITOPYA
3. GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart | ITOPYA
Bunları düşünmekteyim bunların haricinde 100TL fazlası da olabilir. Başka bir anakart tavsiyenizi dinlerim. Hangisine karar verirseniz iyi derseniz öyle almayı düşünüyorum. Cevabınızı bekliyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum.

Anakart olarak S2H alın.
RAM olarak iki tane üstte attığımdan alın. Çift kanal olarak kullanın.
İşlemci için biraaz daha bekleyip 300-400 lira daha ekleyip 3600 almaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. Ama olmuyorsa 2600 de alabilirsiniz.

PSU işi şans işi bir markanın her ürünü kötü olmayacağı gibi her ürünü de iyi olmayabiliyor. Biz sadece ihtimaller dahilinde konuşuyoruz, bir markanın PSU larının %80'i kötüyse o markadan uzak durulması gerektiğini, %10'u kötüyse o markanın tercih edilmesi gerektiğini söylüyoruz gibi düşün. Belki kullandığım ürün çok iyidir ama marka pek güven vermediği için öyle söyleniyor.

Anakart olarak S2H alın.
RAM olarak iki tane üstte attığımdan alın. Çift kanal olarak kullanın.
İşlemci için biraaz daha bekleyip 300-400 lira daha ekleyip 3600 almaya çalışmanızı tavsiye ediyorum. Ama olmuyorsa 2600 de alabilirsiniz.

PSU işi şans işi bir markanın her ürünü kötü olmayacağı gibi her ürünü de iyi olmayabiliyor. Biz sadece ihtimaller dahilinde konuşuyoruz, bir markanın PSU larının %80'i kötüyse o markadan uzak durulması gerektiğini, %10'u kötüyse o markanın tercih edilmesi gerektiğini söylüyoruz gibi düşün. Belki kullandığım ürün çok iyidir ama marka pek güven vermediği için öyle söyleniyor.
Anlıyorum bilmiyorum 2 yıldır kullanıyorum ama bir sorun çıkartmadı elektrik kesintisinde vs. Ki burda çok oldu. En azından PSU'yu çıkarırsam şimdilik aklımdan Ryzen 5 3600 alabilirim. Diğer söylediklerinizi dikkate alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı