RX 570 sistemde donmalar yaşanıyor

Mali_1905

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 2133MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
1 TB Nvme kingston Ssd, 1 TB Sata kioxia ssd
Ekran kartı
Msi RX 570 8GB
Anakart
Casper H310H5 M4 001
İşlemci
İntel İ7 9700F
Bir önceki açtığım konu da PC'nin donma sorununu RAM'lerde oldupunu düşünmüştüm ama tekrar imcelediğimde işlemcinin değerleri dikkatimi çekti. Ekteki fotoğraftaki değerler esnasında PC dondu. Açmaya çalıştığım oyun Apex Legends. Mesela bu oyundan önce EU4 açmaya çalıştım ve açıldı ama YouTube'dan video izlerken de donabiliyor. Apex'i açarken kesin olarak donuyor ama.
Ayrıca BIOS da PSU'nun +12vluk bölümünde 10.260v yazıyor ekstra bilgi olsun diye yazdım belki önemlidir.

Bende arada anlık donmalar oluyordu. M.2 SSD'yi soğutucu blok olmadan kullanıyordum. 40 derecelerde çalışıyormuş meğer. 2. bir M.2 SSD aldım ve ekran kartına takılabilen aparatlardan aldım. Yanında soğutucu blokla geldi ve arada 10 derecelik bir fark vardı. Diğer M.2 SSD için de soğutucu blok aldım. Takılmanın bundan olduğunu düşünmemiştim ama o günden beri o anlık donmalar olmuyor. Eğer soğutucu blok yoksa denemenizi öneririm çok pahalı değiller. Bir de termal pedi yerleştirmeden önce etiketi varsa çıkarmanızda fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı