RX 570 sistemde FPS düşüşü

ScoFieldd

Hectopat
RAM
16 gb 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
240 gb
Ekran kartı
Rx 570 4 GB
Anakart
b450 m
İşlemci
Ryzen 3 3200g
2 yıldır RX 570 ekran kartı olan bir sistem kullanıyorum ilk aldığımda sıkıntısızdı fakat sonralarda FPS düşüşü başladı ve hiçbir türlü çözemedim. Bilgisayarı 10'dan fazla formatlamışımdır herhangi bir etkisi olmadı RAM'i 8'den 8x2'ye çıkardım değişmedi hala CS:GO Valorant GTA 5 gibi oyunlarda FPS'im eskisi ile alakası yok %50'lere varan bir düşüş var.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Isınması ne durumda? 2 yıl içinde hiç bakım yaptın mı?
  2. 2 yıl içinde oynadığınız oyunlara güncelleme geliyor hep yerinde saymıyorlar.
Ben sorunun ilki olduğunu tahmin ediyorum.
ısıdan yana hiç sorun çekmedim zaten güzel baktığımı düşünüyorum kasaya 80 üstü görmüyor 2.dediğiniz doğru ama gta 5 in story modunda sorun çekiyorum zaten eskiden 90 larda aldığım fps şimdi 50 lere iniyor.

Yine de bir termal macun yenilemeni öneririm 2 yıl olmuş oyunda oynayan birisin kurumuştur büyük ihtimalle. Eğer HDD de kullanıyorsan SSD nin yanında, HDD ye bir disk birleştirme uygula.
termal macun yenilemek istiyorum fakat bakım yapanlara pek güvenmiyorum parça çalınma gibi durumlardan kendim de işlemciye zarar vermekten korkuyorum

Isıdan yana hiç sorun çekmedim zaten güzel baktığımı düşünüyorum kasaya 80 üstü görmüyor 2.dediğiniz doğru ama GTA 5'in story modunda sorun çekiyorum zaten eskiden 90'larda aldığım FPS şimdi 50'lere iniyor.

80 zaten o kartın sınırı hocam yani ısınma sorununuz var ısınma olunca da MHz düşüyor bu da FPS kaybına neden oluyor. 79'dan itibaren MHz düşürmeye başlıyor o kart.

Benim arkadaşda da var aynı ekran kartı ve gerçekten tüm aileye yetecek kadar ısı yayan bir ekran kartı. Tek çözüm kasaya ekstra fan, tozluysa tozlarını almak, termal macun, kasa dar bir alandaysa havalanması için açık alana koymanızı tavsiye ederim, eğer sıcak bir bölgede yaşıyorsanız zaten en sıkıntılısı budur.

80 zaten o kartın sınırı hocam yani ısınma sorununuz var ısınma olunca da MHz düşüyor bu da FPS kaybına neden oluyor. 79'dan itibaren MHz düşürmeye başlıyor o kart.

Benim arkadaşda da var aynı ekran kartı ve gerçekten tüm aileye yetecek kadar ısı yayan bir ekran kartı. Tek çözüm kasaya ekstra fan, tozluysa tozlarını almak, termal macun, kasa dar bir alandaysa havalanması için açık alana koymanızı tavsiye ederim, eğer sıcak bir bölgede yaşıyorsanız zaten en sıkıntılısı budur.
fazla ısınmayı test edebileceğim bir benchmark testi var mıdır hocam

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı