RX 570 sistemde Lossless Scaling açınca ekran kapanıyor

LinusFenrir

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400f - Rtx 4060 8gb
Bu herhangi bir oyuna girince siyah ekran verme sorununu macun sürünceye kadar yaşıyordum. Macunumu sürdüm sıcaklık değerlerü düştü ve oyunlarda siyah ekran sorunu çözüldü fakat Lossless Scaling programında hala devam ediyor acaba losless scalling fazla mı CPU, GPU kullanıyor anlamış değilim. Düşük GPU, CPU kullanması için yapabileceğim bir ayar var mıdır?

Sistem özelliklerim:

• RX 570 4 GB.
  • R5 5500.
  • 16x1 266 MHz.
  • 500W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya, RX570 ve RX580 kadar lanet bir kart görmedim. Aynı sorunları yaşadım; ekran kartını 100 parçaya böldüm resmen. En ince detayına kadar temizledim, termal macununu yeniledim, driverlarını güncelledim, soğutucusunu değiştirdim. Ancak o zaman sorunlarım düzeldi.

Program ayarların nedir? Yanlış ayar seçmiş olabilirsin. Oyun tam ekran olmayacak, uygulama kendisini tam ekrana alıyor. Bu arada, uygulamayı deneme şansım oldu. Açıkçası "vaoov" bir etki göremedim ama fiyatı makul olunca iade de etmedim.

Dediklerimi bir dene derim. İyi oyunlar!

Son düzenleyen: Moderatör:
1721814422155.png

Ayarrrlar bu şekilde.

Performans modunu açmayı deneyebilirsin, bu görüntü kalitesinden kısarak daha düşük GPU kullanımı sağlar. Eğer "upscaling" özelliği kullanmayacaksan "Ölçekleme Türü"nü kapalı ya da Off seçerek kapatabilirsin.

Program neredeyse hiç CPU kullanmıyor, büyük oranda GPU ağırlıklı. Ancak eski kartların yapısından dolayı frame generation kullanma teknolojilerine sahip değiller. Bu yüzden normalde olduğundan fazla GPU kullanarak zorlayıpta bu özelliği kullanıyorsun. RX580 minimum gereksinim olan kart frame generation için senin kartın ile arasındaki en büyük fark programın kullanımı için olan 4gb vram ile 8gb vram farkı. Performans modu düşürerek ve oyun içi çözünürlük düşürerek denemeler yapabilirsin. Aynı zamanda sağdaki seçenekleri aşağı indirirsen GPU seçme kutucuğu var buradan otomatik değilde ekran kartını seçmeyi deneyebilirsin.

Performans modunu açmayı deneyebilirsin, bu görüntü kalitesinden kısarak daha düşük GPU kullanımı sağlar. Eğer "upscaling" özelliği kullanmayacaksan "ölçekleme türü"nü kapalı ya da off seçerek kapatabilirsin.

Program neredeyse hiç CPU kullanmıyor, büyük oranda GPU ağırlıklı. Ancak eski kartların yapısından dolayı Frame Generation kullanma teknolojilerine sahip değiller. Bu yüzden normalde olduğundan fazla GPU kullanarak zorlayıpta bu özelliği kullanıyorsun. RX580 minimum gereksinim olan kart Frame Generation için senin kartın ile arasındaki en büyük fark programın kullanımı için olan 4 GB VRAM ile 8 GB VRAM farkı. Performans modu düşürerek ve oyun içi çözünürlük düşürerek denemeler yapabilirsin. Aynı zamanda sağdaki seçenekleri aşağı indirirsen GPU seçme kutucuğu var buradan otomatik değil de ekran kartını seçmeyi deneyebilirsin.

Ölçekleme türünü kapattımda performans modunu bulamadım GPU seçme kutucuğunda sadece otomatik var.

Ölçekleme türünü kapattımda performans modunu bulamadım GPU seçme kutucuğunda sadece otomatik var.
1721909819734.png

Sadece otomatik olması sadece bir tane ekran kartın olduğu anlamına geliyor, sahip olduğun cpu igpu'ya sahip değil. Ayrıca kullanmadan önce normalde aldığın fps'in en az %20-30 altına fps'ini limitlemelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı