RX 570 sistemde ne yükseltilmeli?

slmbenrıfkı

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Kasa: Zalman i3

Anakart: PRIME B460M-K

CPU: İ5 10400F 6 çekirdek

Ram 1: Kingston 8GB Hyperx 2133MHz
Ram 2: Corsair VENGEANCE LPX 8GB 2133MHz

GPU: RX 570 8GB 256-bit

PSU: Sharkoon SHP650 V2 650 W

SSD: Toshiba TR200 480GB

HDD: Samsung 500GB (Piyasadan kalkmış modelini bilmiyorum.)

Kasa Fanı: ZA1225CSL (4 Adet)

CPU Soğutucu: Kule fan model bilmiyom
Meslek
Elektrik elektronik
Herkese hayırlı günler, benim sorum son zamanlarda bilgisayarımda GTA 5, CS2 gibi oyunlarda 144FPS asla alamadığımı fark ettim. Hatta formatta attım macunları da yeniledim fakat düzelmedi. Ben de FPS kaybının bakımla alakalı olmadığını anladım. Artık yeni nesil güncellemeler, yeni oyunlar ile donanımlarım eskidi sanırım bana ne önerirsiniz yani bilgisayarıma nasıl bir upgrade yapsam düzelir çünkü sıfırdan PC alacak durum yok.
Donanım:
CPU: i5 10400F 6çekirdek.
GPU: RX 570 8 GB 256 bit.
RAM: 16 GB.
Depolama: 1 adet M.2, 2 adet SSD, 1adet HDD.

Herkese hayırlı günler, benim sorum son zamanlarda bilgisayarımda GTA 5, CS2 gibi oyunlarda 144FPS asla alamadığımı fark ettim. Hatta formatta attım macunları da yeniledim fakat düzelmedi. Ben de FPS kaybının bakımla alakalı olmadığını anladım. Artık yeni nesil güncellemeler, yeni oyunlar ile donanımlarım eskidi sanırım bana ne önerirsiniz yani bilgisayarıma nasıl bir upgrade yapsam düzelir çünkü sıfırdan PC alacak durum yok.
Donanım:
CPU: i5 10400F 6çekirdek.
GPU: RX 570 8 GB 256 bit.
RAM: 16 GB.
Depolama: 1 adet M.2, 2 adet SSD, 1adet HDD.
Ekran kartını yükseltmen iyi olur. Ayrıca, overclock yapmayı düşünebilirsin. Eğer soğutma sistemin iyi ise sana TDP limiti kaldırılmış vBIOS hazırlayıp flashlaman konusunda yardımcı olabilrim. Overclocklanınca kartın verdiği performans uçuyor RX 4XX 5XX serisinde stok haline kıyaslandığı zaman. 580 2048SP ile overclock öncesi ve sonrası yaklaşık %15'lik bir fark gördüm.

Ekran kartını yükseltmen iyi olur. Ayrıca, overclock yapmayı düşünebilirsin. Eğer soğutma sistemin iyi ise sana TDP limiti kaldırılmış vBIOS hazırlayıp flashlaman konusunda yardımcı olabilrim. Overclocklanınca kartın verdiği performans uçuyor RX 4XX 5XX serisinde stok haline kıyaslandığı zaman. 580 2048SP ile overclock öncesi ve sonrası yaklaşık %15'lik bir fark gördüm.
soğutma sisteminde kasadaki hava sirkülasyonundan bahsediyorsan o iyi.
Ekran kartı eğer bütçeniz var ise ne kadar bütçeniz var ?
max 10k hocam.

Bütçeyi bilmeden hiçbir şey diyemeyiz.
max 10k hocam

Son düzenleme:
Ekran kartının soğutmasını diyorum. Furmarka soktuğunda sıcaklıklar kaç derece oluyor mesela? Gürültüsü sorun değil ise fanları %100 yapıp dener misin?
hocam furmark (vk) de 1dk fanlar fullde test yaptım max 81 derece gördüm

O sisteme overclock atılmaz. Aşırı ısınıyor. Ben 55C gördüm en fazla.

Undervolt yapmayı ve undervolt aktif iken overclock yapmayı düşünebilirsin.
hocam ozmn boşverin pc yi yakmayalım :) gpu öneriniz var mıdır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı