RX 570 sistemden çıt sesi geliyor

Prego55

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartım RX 570 8 GB OC Edition. Ekran kartı fanım belirli bir sıcaklığa geldikten sonra çalışmaya başlıyor. Ekran kartı fanım devreye girdiği zaman çıt sesi gibi bir ses duyuyorum aralıklarla. Sizce bu ısı değişimi sebebiyle ses çıkabilir mi normal midir? Ek olarak şunu söylemeliyim, kulaklık kullanmıyorum ve kasa elimi her yerine dokunabileceğim kadar yakın bana.

• AMD Ryzen 3 3100
  • Corsair 8 GB RAM
  • RX570 8 GB OC Edition
  • ASUS B450M Dragon 4400MHz
  • Power Boost-VK-G3902S-600W-80-RGB-tempered-glass-USB30-MID-Tower-kasa

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ses çok yüksek değil, o yüzden hiç belli olmamış.

Normalde videonun sonuna doğru ses geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O an belki fan hızını düşürüp arttırıyor olabilir diye düşünüyorum fakat yük bindiğinde cızz diye bir ses geliyorsa sıkıntı.

O an belki fan hızını düşürüp arttırıyor olabilir diye düşünüyorum fakat yük bindiğinde cızz diye bir ses geliyorsa sıkıntı.
Dediğiniz şey kulağa mantıklı geliyor. 55 dereceye yaklaştığında fanlarım otomatik olarak devreye giriyor ve bu ufak çıt sesini ya fan dönmeye başladığı zaman duyuyorum yada durmaya başladığı küçük bir zaman diliminde. Onun dışında cızz diye bir ses hiç gelmiyor Coil Whine olasılığı sıfır. Bence fan dönme ısı değişimi gibi süreçlerde bunun gibi çıplak kulakla duyabilecek küçük bir çıt sesinden birşey olabileceğini sanmıyorum. Sizlerin yorumlarını bekliyorum, PC'yi alalı bir buçuk ay oldu bu arada. Belkide kulaklık kullanmadığımdandır.
Performans olarak hiçbir düşüş yaşamıyorum, oyunlarda yüksek FPS değerlerini rahatlıkla alabiliyorum. Performansımı etkilemiyor hiçbirşekilde. Belkide herkesde olan bir ses ben çok takıntılı bir insanım böyle konularda.
Görüşlerinizi bekliyorum.
Sorun güncel yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…