RX 570 sistemden tam performans alınmıyor

KaaaanTaş

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar özelliklerim:
Anakart A320M-HDV r4.0
Ekran kartı RX570 4 GB.
İşlemci Ryzen3 2200G.
RAM 16 Dual.

Arkadaşlar PC apuydu ben buna ek olarak ekran kartı aldım BIOS'tan ayarlarınıda güncelledim. Fakat şöyle bir sıkıntım var PUBG giriyorum mesela ortalama 50FPS oynuyorum. Etraf sislendiğinde FPS'im düşüyor vb. Görev Yöneticisi'nden baktığımda ekran kartımın sadece %50'sinin kullanıldığını görüyorum. Oyunu yüksek ayarlarda da oynasam Low'da da oynasam yine FPS düşük. İşlemci darboğaz yapıyor diye düşünüyorum işlemci önerilerinizi bekliyorum bütçem maksimum 2.500TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik ayarlarını yüksek yapın. Darboğazı bu şekilde azaltabilirsiniz. Tabii APU grafik işlemcisini değil de ekran kartını kullandığından emin iseniz.

İşlemci olarak Ryzen 5 5500 tavsiyemdir. Fiyat performans olarak üst seviye, uzun vadede keyifli bir deneyim yaşatacaktır.

Ekran kartını kullanıyor denedim fakat yine benzer fpsler alıyorum farklı bir öneriniz var mı? Sistem değiştirmek mi mantıklı yoksa işlemci almak mı ?

Ekran kartını kullanıyor denedim fakat yine benzer FPS'ler alıyorum farklı bir öneriniz var mı? Sistem değiştirmek mi mantıklı yoksa işlemci almak mı?

Hangi oyunda ne kadar performans beklentiniz olduğuna bağlı sistemi değiştirmek. Bende RX 570 kullanıyorum i5 10400F işlemcim ile bu sefer de tam tersi darboğaz yaşıyorum. Yani ekran kartı yetersiz kalıyor. Ben RX 6600'e geçmeyi düşünüyorum. Siz de Ryzen 5 5500 ile yükseltme yaparsanız aynı durumu yaşayabilirsiniz. Dengeli yükseltme yapmalısınız. Mesela Ryzen 3 3100 gayet yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı