RX 570 sisteme CPU önerisi

• Konuyu başlatan Daaf
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 368

Daaf

Yoctopat
Daha fazla  
Selam,

2020'li yıllarında ortalarında arkadaşımdan hazır kasa almıştım, maddi sıkıntılarından ötürü uyguna verdiğinden kaynaklı. O zamanlar bilgisayar işlerinden pek anlamadığım için bileşenlerini kontrol etme gereği duymadım, çünkü bir halt anlamıyordum doğrusu. O döneme göre güzel bir kasaydı, çoğu oyunu çalıştırabiliyor ve problem yaşamıyordum, ancak şimdi FPS düşüşleri, anlık takılmalar vesaire yaşıyorum. Foruma biraz göz attığımda ise RX570 kartına i7-9700F'in kötü bir eşleşme olduğuna dair birkaç yazı okudum. Sistem işinden iyi anlayan arkadaşlarımdan bu konuda tavsiye, yorum bekliyorum. Sistem özellikleri hakkında bazı detayları atlayabileceğim durumundan aşağıya sistemin hazır linkini bırakıyorum.

Yanıtlamanızı istediğim sorular şunlar:
1: Hangi parçaları güncellersem maksimum verime ulaşırım? Toplu yanıtlarsanız sevinirim.
2: Ekran kartını mı güncellemem daha mantıklı, işlemciyi mi?
3: Anakartı değiştirmeli miyim?

Bu iş için ayırabileceğim bütçe(?): 2000, 3000 lira bandında şu anlık. Amacım işlemciyi güncellemek olduğu için bu kadar bütçe kararlaştırdım.

Sistem özelliklerim;
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i7-9700F CPU @ 3.00GHz, 3001 MHz, 8 çekirdek, 8 mantıksal işlemci.
Anakart: Casper H310CH5-M7
Ekran kartı: Radeon Sapphire RX 570 series XFX 8 GB.
RAM: 16 GB.

Hazır sistemin internet üzerinde bulduğum linki:
Kasa

İşlemcin gayet güçlü. Ekran kartını değiştirmen lazım.
Ayırdığım bütçeyi en fazla 4000 liraya kadar çıkarabilirim, bu fiyata uygun bir ekran kartı var mıdır hocam? Eğer ki yoksa işlemci değiştirmek daha verimli olabilir benim adıma. Başka bir kasaya uygun bir ekran kartı ile bağlayarak ikinci bilgisayarım haline getirebilirim.

Ayırdığım bütçeyi en fazla 4000 liraya kadar çıkarabilirim, bu fiyata uygun bir ekran kartı var mıdır hocam? Eğer ki yoksa işlemci değiştirmek daha verimli olabilir benim adıma. Başka bir kasaya uygun bir ekran kartı ile bağlayarak ikinci bilgisayarım haline getirebilirim.

RX 5600 XT bulabilirsin ikinci elden.

@SadeceYiğit @CEO of SK Hynix Hocam açıkçası bu işlerden pek anlamıyorum, Sahibinden.com'dan adını verdiğiniz ekran kartlarını kontrol ediyorum ancak iyi olup, olmadığını ya da alınabilir olup, olmadığını nasıl anlayabilirim?

@Kaan Diktaş, hocam sizin bu konuda bir fikriniz var mıdır?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı