RX 570 Siyah Ekran Hatası

Sedat Acar

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar aranızda yeniyim :D

AMD RX570 ekran kartım var ve 1-2 haftadır siyah ekran hatası almaya başladım. Sistem ilk olarak donuyor 1-2 saniye sonra sistem siyah ekran veriyor. Sistem donduğunda kulaklıktan cızırtı geliyor. Normal zamanda kasanın reset ya da güç tuşuna bastığımda sistem kendine reset atarken bu sorun olduğunda tepki vermiyor ve fişini çekmezsem kapanmıyor. Ekran kartı sürücü güncel. Windows'ta güncel. Format attım bu sorun yüzünden fakat yine oldu. Sistemde sorun birden başladı ve ekran kartnın bildirim ışığı normalde yeşil renk iken siyah ekran verdiğinde siyah-beyaz yanmaya başlıyor. Masaüstünde ve oyunlarda da oluyor. Genellikle masaüstünde yaşanıyor. Şimdiden herkese teşekkürler.

Sistem: RX570 4 GB ASUS ROG STRIX
Ryzen 3 2300X
16 GB Corsair 3000MHz RAM
250 GB Gigabyte SSD
ASUS B450 anakart

Kapatıp deniyorum.
CPU-Z detayları gösteriyordu sanırım. Oradan çip üreticilerine bakın. Belki aynıdır, o durumda XMP ile alakalı olmayabilir. Bir de ekran kartı sürücünüz WHQL olsun her zaman. Bu şekilde ben hiç sorun yaşamadım. Sadece bir kere 6-7 ay önce güncellemeyi erkenden yükleyip hata almıştım.

20.11.2'ye geçtim
Burda ne demek istediniz anlamadım ?
CPU-Z detayları gösteriyordu sanırım. Oradan çip üreticilerine bakın. Belki aynıdır, o durumda XMP ile alakalı olmayabilir. Bir de ekran kartı sürücünüz WHQL olsun her zaman. Bu şekilde ben hiç sorun yaşamadım. Sadece bir kere 6-7 ay önce güncellemeyi erkenden yükleyip hata almıştım.
Çip bu şekilde sanırım birbirinden farklı
1625082984338.png

Eki Görüntüle 1091267
1625083370300.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı