RX 570 siyah ekran sorunu

RX 570 Pulse ITX 4 GB model ekran kartını dün bilgisayarıma taktım Witcher 3'e girdim ayarları Ultra'ya çektim 15 dk sonra sistem siyah ekran verdi 2 3 defa. Forumda araştırmaya başladım bir arkadaş 1244'den 1170 MHz'e düşürerek halletmişti ben de öyle yaptım 20 dk kullandım bir sıkıntı göremedim. Ben neden kartımı 1244 MHz'de kullanamıyorum?
PSU: VX-500 12W kanalından 456 Watt veriyor.
Fan otomatik modda onunla alakası olabilir mi?
Bilgisayar kapanıp açılınca kendini tekrar 1244 MHz'e almış kart.

Aynı kartı 1390 MHz'de kullanıyorum, tuhaf.

MSI Afterburner'dan Power Limiti sonuna kadar açar mısın? Bu ayarla ekran kartının daha fazla güç çekmesine izin vermiş olacaksın.

RX 570 Pulse ITX 4 GB model ekran kartını dün bilgisayarıma taktım Witcher 3'e girdim ayarları Ultra'ya çektim 15 dk sonra sistem siyah ekran verdi 2 3 defa. Forumda araştırmaya başladım bir arkadaş 1244'den 1170 MHz'e düşürerek halletmişti ben de öyle yaptım 20 dk kullandım bir sıkıntı göremedim. Ben neden kartımı 1244 MHz'de kullanamıyorum?
PSU: VX-500 12W kanalından 456 Watt veriyor.
Fan otomatik modda onunla alakası olabilir mi?
Bilgisayar kapanıp açılınca kendini tekrar 1244 MHz'e almış kart.
RX570 kartları windows RX580 olarak görebiliyor. Aygıt yöneticisi>Görüntü bağdaştırıcılarından RX570 mi Rx580 mi olduğuna bakınız. RX580 yazıyorsa RX570 yapacağız. RX570 yazıyorsa AMD 18.6.1 sürücüsünü deneyin. Hız düşürerek PSU ihtiyacını azaltıyorsunuz umarım PSU bozulmamıştır.

Aynı kartı 1390 MHz'de kullanıyorum, tuhaf.

MSI Afterburner'dan Power Limiti sonuna kadar açar mısın? Bu ayarla ekran kartının daha fazla güç çekmesine izin vermiş olacaksın.
Şöyle bir durum var yarım saat dying light oynadım ortalama 90 95 watt kullandı herhangi bir sıkıntı göremedim acaba 1244 mhz iken 120 nin üstü güç tüketmesi gerekiyor ama power o gücü vermiyormu anlatmaya çalıştığınız şey tam olarak bumu ? Power limiti arttırınca kartın çok ısınmasından yada yanmasından korkuyorum çünkü maksimum yüzde 50 oluyor oda 120 watt isteyen bir kartta 180 watt demek. Diyelimki yüzde 50 ye çektim kart normal olarak 150 160 lardamı seyredecek yoksa gene 90 95 wattdamı seyredecek dying lightta gerektiğindemi 120 nin üstüne çıkacak
RX570 kartları windows RX580 olarak görebiliyor. Aygıt yöneticisi>Görüntü bağdaştırıcılarından RX570 mi Rx580 mi olduğuna bakınız. RX580 yazıyorsa RX570 yapacağız. RX570 yazıyorsa AMD 18.6.1 sürücüsünü deneyin. Hız düşürerek PSU ihtiyacını azaltıyorsunuz umarım PSU bozulmamıştır.
Yukarki arkadaşın dediği doğru olabilir güç limitini arttırmak ama psuda sorun olmadığını düşünüyorum çünkü sistem maksimum 300 watt gibi bir değer sunarken psu 456 watt verebiliyor psu ların verdiği gücün zamanla azaldığını düşünürsek en fazla 375 390 gibi bir değere düşmüş gibime geliyor
Wattman hatasında bildiğim kadarıyla bilgisayar kapanmıyor oyun kapanıyor ve donuyor diye biliyorum.

Her zaman 180W tüketmeyecek, gerektiği zaman tüketmesine izin vermiş olacaksın. Hiç bir zararı olmaz merak etme. Sıcaklıklarda artış olabilir, fanı elle hızlandırmayı deneyebilirsin.
anladsım zaten kapanmasına yakın watt değerleri 119 121 122 gibi oluyor yani yeterli güçü bulamayınca kart kendini stopluyor dimi ?

Tahminen evet. Kesin bir şey söyleyemem. Denemeye değer.

Bu akşam deneyeceğim durumu bildiririm.

Tahminen evet. Kesin bir şey söyleyemem. Denemeye değer.

Demin yüzde 20'ye çektim Power limiti FurMark'da tekrar siyah ekran oldu. Açıldı, 0 olmuştu. 50'ye çektim, ekranda kareler çıktı. Pembe. Kapatıp açtım, düzeldi. Acaba sorun ne?
Sence ne yapmalıyım kartı garantiye mi yollamalıyım?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı