RX 570 undervolt rehberi

Ne zamandan beri böyle kullanıyorsunuz ve sıkıntı yapıyor mu ?
Aylardır böyle kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı. Ekran kartı çok sessiz ve serin çalışıyor. 965-970mV stabil çalışıyor bir çok stres testine soktum. 960mV de oyunlarda stutter yapıyor. Daha denemedim ama sanırım 970mV ile 1300MHz e bile çıkarılabilir.

Aylardır böyle kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı. Ekran kartı çok sessiz ve serin çalışıyor. 965-970mV stabil çalışıyor bir çok stres testine soktum. 960mV de oyunlarda stutter yapıyor. Daha denemedim ama sanırım 970mV ile 1300MHz e bile çıkarılabilir.
Bende 3-4 gün önce Asus Expedition modelini aldım, RX 570 oyunlara teste girdiğim zaman
15 dakikada 80 85 derecelere çıkıyordu fanlarda %100 değil %50 de çalışıyordu bilseydim böyle uğraştıracağını GTX 1050 Ti alırdım valla kart güzel ama işte ısınıyor çok. Dediğiniz ayarlar bunlar mı?
ssssssssssss.PNG

Kart boşta iken 60c sıcaklık oluyor biraz fazla gibi sanki ?

Son düzenleme:
Bende 3-4 gün önce Asus Expedition modelini aldım, RX 570 oyunlara teste girdiğim zaman
15 dakikada 80 85 derecelere çıkıyordu fanlarda %100 değil %50 de çalışıyordu bilseydim böyle uğraştıracağını GTX 1050 Ti alırdım valla kart güzel ama işte ısınıyor çok. Dediğiniz ayarlar bunlar mı? Eki Görüntüle 430574
AsusROGStrix GTX 1050ti var bende. Bu yaz gününde BFV oynuyorum. Ayarlar gayet tatmin edici 64 kişilik modda oynuyorum. 60 FPS altına hiç düşmüyor. Artı olarak kart 55 dereceyi bırak geçmeyi görmüyor bile oyun esnasında. Ben şimdi BattlefieldV'te 75 FPS alsam ne olacak bunlarla uğraştıktan sonra? O kartın kullanım ömrü ne kadar olur bu kadar ısınmaya onuda hesap et. Ha GTX1050ti almazdın GTX1060 6gb alırdın. Aynı FPS hatta fazlasını alırdın. Hem kartın ısınmazdı hem şunlarla uğraşmazdın. Yazık etmişsin kardeşim. Sana bak kişisel tavsiyemdir. Şansın varsa İade et 300-400 biriktir eli yüzü düzgün bir kart al. Uğraşma böyle deli saçması şeylerle.

15 dakikada 80 85 derecelere çıkıyordu fanlarda %100 değil %50 de çalışıyordu bilseydim böyle uğraştıracağını GTX 1050 Ti alırdım valla kart güzel ama işte ısınıyor çok. Dediğiniz ayarlar bunlar mı? Eki Görüntüle 430574
Evet doğru ayarlar. Ekran kartının TDP değeri yüksek, sırf performans olarak 580 veya 590 dan geri kaldığı için ASUS, MSI bu tür dandik dandik soğutucular koyuyorlar karta, sonuç olarak da böyle sıcak çalışıyorlar. Keşke alırken Nitro+ alsaydınız.

Evet doğru ayarlar. Ekran kartının TDP değeri yüksek, sırf performans olarak 580 veya 590 dan geri kaldığı için ASUS, MSI bu tür dandik dandik soğutucular koyuyorlar karta, sonuç olarak da böyle sıcak çalışıyorlar. Keşke alırken Nitro+ alsaydınız.
Adamlar yekpare alüminyum kalıp üzerine 2-3 tane fan koyuyorlar arkadaşım. Senin söylediğin modelle diğerlerinin alaşımları, fan performansları 3 aşağı 5 yukarı aynı. Biri diğerinin ledlisi, daha cafcaflı boyanmış versiyonu sadece. Aktif olarak çalışmasına rağmen bu kadar soğutulabiliyor çip. Yani hiçbiriniz mi şu çipte bir tuhaflık olduğunu fark edemiyorsunuz arkadaş. Aynı ASUS, MSI daha eski soğutucu bloklarıyla nasıl benim GTX1050 ti ekran kartımda 55 derece verdiriyor yük altında. Başlamayın şimdi "RX570 yerine GTX1050ti öneriyor." demeye. Demek istediğim orta sınıf bir kart nasıl olur bunca soğutucuya rağmen böyle cayır cayır yanar? Nedir bu TDP değeri. Planlı eskitme falan demeyin çünkü bilgisayar bileşenlerinde akıllı hiçbir firma bunu yapmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı