Merhaba. Sitede yeniyim, bir süredir üye olmadan burayı takip ediyordum şimdi ise bu benim ilk mesajım ve ilk konum. Umarım doğru yerdedir.
Bilgisayar işlerinden pek anlamam. Şu an elimde Gigabyte RX570 GAMING 4 GB AMD Radeon ekran kartı var. Bu kart ile Star Wars Battlefront 2 oynarken sıcaklık minimum 70, maksimum 74 derecelere çıkıyor. Bu sıcaklığa AMD'nin yazılımından takip ediyorum, farklı bir program kullanmadan. Monitörüm eski ama oyunda 140FPS değeri aldığımı gösteriyor. Akıcı bir şekilde oynanıyor. Bende kart ısınmasın diye
V-Sync açıp denedim ama bir fark olmadı hatta 70'ten 74'e çıktı. Şimdi benzer konuları araştırdım ama pek anlayamadığım birkaç şey sormak istiyorum.
1) Bende Gigabyte RX570 ekran kartı var ama internette yazdığımda MSI RX570, Armor RX570, Nitro+, Sapphire gibi şeyler çıkıyor. Daha Gigabyte RX570 diye bir şey göremedim Bunlar benim kartımla aynımı yoksa özellik performans farkı var mı? Yani bendeki kart ne oluyor tam olarak.
2) Sistem boştayken GPU 40-50 arası sıcaklıklarda değişiyor. Oyundayken de yukarıda dediğim gibi 70-74 arası değişiyor. Denemek için kasanın yan kapağı açtım. Ama sıcaklık hiç değişmedi. Yani fan ve havalandırma konusunda sıkıntı yok diye düşünüyorum (?). Boştayken ve oyundayken bu sıcaklıklar normal midir herhangi bir zararı var mıdır?
3) Ekran kartının sıcaklığını düşürmek ve ömrünü uzatmak için undervolt yapılıyormuş galiba. Bende sıcaklığı oyundayken 60 derecelere düşürmek istiyorum. Bu mümkün müdür? Yani undervolt işlemi ile?
4) Eğer oluyorsa nasıl yapabilirim, zararı var mı etkisi olur mu? AMD'nin kendi programı ile ek program kullanmadan yapabilir miyim? Yardımcı olabilir misiniz?