RX 570 Undervolt

Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Asus Ex RX 570 fabrika çıkışı OC olan ve aşırı ısınan bir kart. Oyunlarda frekans olarak oyun modunda 1250 Mhz güç çekiyor. Oynadığım oyunlar VRAM kullanımı 2 ya da 3 GB geçmediğinden gereksiz bir güç tüketimi var. GPU Tweak II ile nasıl bir voltaj ve Mhz değeri ayarlayabilirim, ekran kartı zarar görmeden ve drop olur mu?
Undervolt yapmanın ekran kartı için bir avantaj sağlamayacağını düşündüğümden oyunlara göre optimizasyon uyguladım ve biraz da olsa ısınmasının önüne geçmeyi başardı.

Son düzenleme:
Çözüm
Sapphire Nitro+ 4GB modelinde frekansı sabit tutup voltajı -125 yaptığımda stabil şekilde kullanabiliyorum. Sıcaklık değerleri boşta maksimum 50 derece. Asus'un Ex RX 570 modelinde core clock daha düşük olduğu için voltajı -100 olarak deneyebilirsiniz.
Sapphire Nitro+ 4GB modelinde frekansı sabit tutup voltajı -125 yaptığımda stabil şekilde kullanabiliyorum. Sıcaklık değerleri boşta maksimum 50 derece. Asus'un Ex RX 570 modelinde core clock daha düşük olduğu için voltajı -100 olarak deneyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısıa.PNG
    157,8 KB · Görüntüleme: 242
  • Ekran Alıntısı.PNG
    42,6 KB · Görüntüleme: 240
Çözüm
Sapphire Pulse 4GB çift fanlı modeli kullanıyorum.

MSI Afterburner ayarlarım ;

Core clock : 1340 mhz
Memory Clock : 2150 mhz
Power Limit : +0
Core Voltage : - 100mV

Bu ayarlarda curve ayarı olmadan sorunsuz çalışıyor ve sıcaklık 75 dereceyi geçmezken güç tüketimi 125W civarlarında seyrediyor. Bence en iyi ayar budur.

Onun dışında bir de limitlerini zorladım.

Core 1430 mhz Memory 2200mhz yapıp power limiti +%30 a çektiğimde curve ayarsız sıcaklık 80 lerde seyrediyor ve güç tüketimi 170W civarlarına kadar çıkıyor. (core voltage 0)

Kazalınan fps ise oyundan oyuna değişmek üzere ortalama 4. Değmez, o yüzden ilk ayar hem güç tüketimi hem sıcaklık hem de performans açısından daha cazip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…