RX 570 ve R3 2200G sistemde Windows 10 deneyimi

Merhaba. Bu makalede Windows 10 Pro işletim sistemini 6 GB RAM ile kullandım ve deneyimlerimi yazacağım.
İlk önce sistemden başlayalım, sistem şu şekilde;
  • R3 2200G (görüntü kaynağı)
  • RX 570 OC 4 GB (sisteme takılı ancak işlemci içinden görüntü alıyorum)
  • 8 GB RAM 3000 MHz (6 GB kullanıma açık)
  • A320 M-K Gaming (XMP açık)
  • 250 GB WD Blue SSD.
  • Aygıt yöneticisinde hiçbir kurulamayan aygıt yok, Windows Update tam. Bu arada sürümüm 21H1. Ayrıca Windows orijinal.
Deneyimlerim;
İlk başta şunu belirtmek istiyorum, bu süre boyunca hiç oyun oynamadım, yaptığım işler genel olarak normal bir kullanıcı işleri. Yani bazen minidump analizi yaptım, Chrome üzerinde video izledim, Netflix üzerinden film izlemek gibi. Ve şunu diyebilirim ki, ortalama bir kullanıcı için 6 GB RAM Windows 10 için yeter. Sistemde çok fazla donma yaşamadım, hatta hiç olmadı bile diyebilirim. Sadece dump okurken çok fazla dosya açıldığı için kullanım biraz arttı o kadar. Ayrıca arkada 2 tane Chrome sekmesi, 1 tane reklam engelleyici açık iken kullanım şu şekilde;

1626176722762.png

Elinize sağlık bu arada hocam sisteminizin oyun testini yaptığınız bir makale var mı?
Ve ya yapacak mısınız?

Teşekkür ederim. Ekran kartımı kullanarak yaptığım bir test Blog'u var. Burada;

Görüntüyü neden 2200G'den alıyorsunuz bir nedeni var mı bende de 3400G var ilerleyen zamanlarda ekran kartı almayı düşünüyorum bende mi öyle yapmalıyım?

Görüntüyü neden 2200G'den alıyorsunuz bir nedeni var mı bende de 3400G var ilerleyen zamanlarda ekran kartı almayı düşünüyorum bende mi öyle yapmalıyım?

Evet, benim bir nedenim var. Ekran kartımı bu aralar garantiye yollamayı düşünüyorum. Sürücüsünü kurduğumda hemen bozuluyor ve görüntü vermiyor nedeni ile. Siz aldığınız ekran kartından görüntü alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı