RX 570 ve Ryzen 5 3600 vs Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti Sistem

habib gürkan

Decapat
Arkadaşlar 8-9 sene beni idare edecek sistem istiyorum. O yüzden R5 2600 GTX 1660 Ti beni götürür yoksa R5 3600 RX 570 8 GB veya RX 580 8 GB mı? (RX 590 8 GB yazardım 5 FPS deger için 400 TL etmez o yüzden istemiyorum)
Aslında ben R5 3600 1660 Ti alacaktim fiyatlar ani de yükseldi ondan fikrimi değiştirdim.
Düşünceleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda performans elde etmek istiyorsan ekran kartını olabildiğince yüksek tut. Gidip RX 570 alayım da yanına Ryzen 5 3600 takayım gibi bir şey yapmayın. Yükseltme yapılıyorsa olabilir ama sıfırdan toplanacak sistem için mantıksız. Oyunlarda performansı belirleyen en önemli şey ekran kartıdır.

Ben mesela anlaminda yazdim. R5 3600, RX 580 8 GB düşünuyorum veya R5 2600, GTX 1660 Ti gelecek için hangisini şeçmem gerek? Düşünceniz nedir?
Hocam AMD'ye bulaşma derim bence şahsi kanaatim
Neden AMD bulaşmayayim adamlar fiyatina gore çok iyi performans veriyor. AMD 4000 TL kurdugun performanslı sistem Intel aynı performansı veren sistem 4600 5000 TL

AMD nin sorunları bitmiyor çünkü ondan bulaşmayın diyor.
2600 1660 TI daha mantıklı, 9400F alırsanız biraz daha fazla FPS alırsınız.

AMD'nin sorunları bitmiyor çünkü ondan bulaşmayın diyor.
2600 1660 Ti daha mantıklı, 9400F alırsanız biraz daha fazla FPS alırsınız.
Ben fazla FPS olsun tam kafama takmam gelecege dönuk olsun. 1 en fazla 2 parca degiştirmek istiyorum gelecekte ondan AMD seçmek istiyordum. Intel yeni islemci geldimi anakart bile degistirtiyor ondan R5 3600 RX 580 8 GB alsam 10 sene sonra ekran karti alsam olmaz mı diye soruyorum. Intel pahali ve AMD’ye gore genel performans düşük (R5 2600 GTX 1660 Ti da beni 10 sene götürür mu? Intel 9400F hic güvenmiyorum gelecek icin 10 sene boyunca güvenilir mi yeni oyun çıktimı sıkınti yapar mı?)

Takılma, donma, sıcaklık, driver sorunları olduktan sonra FPS fazla olsa ne olur. Evet AMD F/P olarak daha iyi ama sorunları da çok.
AMD 3 nesil götürdü Ryzen'i aynı soket ile ama bundan sınra hep böyle devam edecek diye bir şey yok. 4. nesilde soket değişecek, AMD 2020'ye kadar demişti ve süre bitti. Intel de bir anakarta 2 nesil çıkarıyor. Yani arada 1 nesil var fazladan.

Senin dediklerinin ayni sorunlar Intel'de de var. Arkadaşımda i7 7. Nesil var onda da sorun çok bir arkadaşimda da R5 1 nesil var hiç sorunu yok çocugun. R5 3. Nesil i5 Intel 9. Nesillerini geçti performans olarak ve 9. Nesil anakartlar 2 senelik Intel yeni işlemci çıkarinca anakart degisimi olacak maalesef. Ben 4000 vereceksem gelecekte de kullanmak isterim. Gelecekte coklu çekirdek ön plana çıkmaya yavas yavas başliyor o yuzden Ryzen serisi istiyorum. Teklonoji şans işidir iPhone alirsın kıytırik telefonlar bile daha iyi performans verir bilemezsin onu iPhone’da da hic sorun yok denir mi şans işi. F/P ve o parayi hak ediyor verdiklerine gore yigidi oldur hakkıni yeme. Aç YouTube veya performans testlerini hata mesajlarini Intel'de aynı farklı mı?
Not: AMD B350 anakartlara Ryzen 3. Nesil kesinlikle olmayacak dediler (soket desteklemeyecek). 3. Nesil tanıtim yaparken B350 anakartlara da çıkacak diye müjde verdiler. Nereden biliyorsun B450'lere ve X470'lere çıkmayacaginı?

Ben Ryzen 5 2600 ve RX 590'lı sistem kullanıyorum. Monitörüm FreeSync özelliği de var. 1080P de hiçbir sorun yaşamadan akıcı keyifli oyun deneyimi elde ediyorum.

Ben Ryzen 5 2600 ve RX 590'lı sistem kullanıyorum. Monitörüm FreeSync özelliği de var. 1080P de hiçbir sorun yaşamadan akıcı keyifli oyun deneyimi elde ediyorum.
Hazır kasa mı?
tek soru soruyorum R5 3600, RX 580 veya R5 2600, GTX 1660 Ti hangisi gelecege yatirim olur?
Geleceğe yatırım derken 10 yıl boyunca parça değişmesini istemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…