RX 570 ve Ryzen 5 3600 vs Ryzen 5 2600 ve GTX 1660 Ti Sistem

Hazır kasa mı?
tek soru soruyorum r5 3600 rx 580 veya r5 2600 gtx 1660 ti hangisi gelecege yatirim olur?
geleceğe yatırım derken 10 yıl boyunca parça değişmesini istemesin
Hiç bir sistem 10 yıl parça değişmeden oyunları çalıştırmaz en fazla 3 4 yıl sonra mecbur değiştirceksin.
AMD'nin İntel'e kıyasla hiçbir sorunu yok. Yalan yanlış bilgi vermeyin.
Ne yalanı RX serisi kartlar her türlü derdi çektirdi foruma wattman yüksek TDP den dolayı 90 100 dereceleri gören kartlar undervolt yapılmak zorunda kalanlar daha niceleri bı kart 3 özelliğin 2 sini barındırır
1. Ucuzluk
2.yüksek performans
3.uzun ömürlülük
AMD RX lerde 3.su yok Max 2seneye kartlar bozuluyor.

Son düzenleme:
10 yıl ne yaw:) Torunlara mı miras bırakıcan.
😂 daha 21 yaşındayım torunum olursa ona bırakırım😂
Hiç bir sistem 10 yıl parça değişmeden oyunları çalıştırmaz en fazla 3 4 yıl sonra mecbur değiştirceksin.

Ne yalanı RX serisi kartlar her türlü derdi çektirdi foruma wattman yüksek TDP den dolayı 90 100 dereceleri gören kartlar undervolt yapılmak zorunda kalanlar daha niceleri bı kart 3 özelliğin 2 sini barındırır
1. Ucuzluk
2.yüksek performans
3.uzun ömürlülük
AMD RX lerde 3.su yok Max 2seneye kartlar bozuluyor.
9-10 yıllık işlemci i5 2,-3 nesil ve 7-8 yıllık gtx 750 si olan hala iyi fps değerli açıyor senelerdir ben o anlamda dedim en fazla 1 -2 parça değişimi yaparım yazdım önceden.ondan ben r5 3600 alıp rx 580 alsam yoksa r5 2600 gtx 1660ti alsam beni en uzun süre idare eder anlamında yazdım. (amd eski işlemciler iyi değildi ryzenle çıkış yakaladı ryzen 3 yıllık olduğundan örnek vermedim açıyor çünkü şuanlık.) 🙂 ( fx6100 8 yıllık oda açıyor hala herşeyi gtx 750 ile iyi açıyor intel adar olmasada )

Son düzenleme:
Uzun yıllar kullanmak gibi bir düşünceniz varsa rx serisi yerine GTX 1660 - intel i5 9600 ikilisini kullanmanızı tavsiye ederim. Ryzen tabanlı sisteme göre maliyeti artacaktır. Dayanıklılık ve uzun kullanım açısından daha verimli olacağına emin olabilirsiniz. 1660 serisi dururken uzun vadede RX ekran kartı almak pek mantıklı değil. Tabi ki bütçe ve beklentinize göre farklılık gösterecektir :)

Ne yalanı RX serisi kartlar her türlü derdi çektirdi foruma Wattman, yüksek TDP'den dolayı 90 100 dereceleri gören kartlar undervolt yapılmak zorunda kalanlar daha niceleri bir kart üç özelliğin ikisini barındırır.
1. Ucuzluk
2.yüksek performans
3.uzun ömürlülük
AMD RX'lerde 3.su yok maksimum iki seneye kartlar bozuluyor.
Yüksek TDP demişsin bir açıklama yapayım. Rakip nVIDIA kartlara göre biraz fazla tükettiği doğrudur ama önceki serilere göre(R9 gibi) iyileştirme var. Aynı seviyede başa baş gittiği kartlarda güç tüketimleri birbirine yakın. RX 5700/5700 XT gibi.
power-gaming-peak.png

Sıcaklık konusuna gelelim. Bu konuda sadece sallamışsın.(Kusura bakma burda üslubumu bozdum)

chart.jpeg

Demek ki neymiş markaya değil modellere bakacakmışız. GTX 1660 ve 1660 Ti için Asus'un TUF ve Dual modellerinden uzak duracakmışız. Yoksa AMD fanboyları NVIDIA ısınıyor demeye başlar.
Undervolt rehberlerine gelelim. Custom soğutma yapan markaların frekans saatleriyle oynadıkları için(Sözde hız aşırtma yapıyorlar) otomatikman voltaj ayarlarınıda yükseltiyor. Bu yüzden gereksiz yere fazla güç tüketiyor. Bizler ise bunu geriye alıyoruz.

Bu konuda da görüleceği üzeri yaz sıcağında 73°C olan karta undervolt yapmış arkadaş. Neden çünkü bilinçli bir kullanıcı. Kartım aynı performansla daha az güç tüketsin daha az ısınsın.
Son olarak RX 470 ve 480 ekran kartlarını kullanan kişilerin kartları bozulmuş mu diye konu aç. Mağlum kartlar çıkalı üç yıl olmuş. Bizde öğreniriz hem.

Uzun yıllar kullanmak gibi bir düşünceniz varsa rx serisi yerine GTX 1660 - intel i5 9600 ikilisini kullanmanızı tavsiye ederim. Ryzen tabanlı sisteme göre maliyeti artacaktır. Dayanıklılık ve uzun kullanım açısından daha verimli olacağına emin olabilirsiniz. 1660 serisi dururken uzun vadede RX ekran kartı almak pek mantıklı değil. Tabi ki bütçe ve beklentinize göre farklılık gösterecektir :)
4000-4300 kadar çıkarım ama intel 9600 r5 3600 ile 300-400 tl fark var okadar farkada degmez r5 3600 de oyun konusunda ayni 3-5 fps fark var ama render konusunda amd önde o yuzden 300 tl fazla verio i5 9600 almak tuaf geliyor ama cevap icin tesekkurler düşüncenize saygim var benim düşüncem bu ama dogruda olmaya bilir dogruda olabilir. Şuan herkez bana farklı öylüyor intel amd ekran karti kafan artik cok karişık ne alıcağımı bilemiyorum

4000-4300 kadar çıkarım ama intel 9600 r5 3600 ile 300-400 tl fark var okadar farkada degmez r5 3600 de oyun konusunda ayni 3-5 fps fark var ama render konusunda amd önde o yuzden 300 tl fazla verio i5 9600 almak tuaf geliyor ama cevap icin tesekkurler düşüncenize saygim var benim düşüncem bu ama dogruda olmaya bilir dogruda olabilir. Şuan herkez bana farklı öylüyor intel amd ekran karti kafan artik cok karişık ne alıcağımı bilemiyorum
9600K OC sonrası farkı açıyor ama Sıvı soğutma vs derken 1000 küsür TL fark olur aralarında.
Yüksek TDP demişsin bir açıklama yapayım. Rakip nVIDIA kartlara göre biraz fazla tükettiği doğrudur ama önceki serilere göre(R9 gibi) iyileştirme var. Aynı seviyede başa baş gittiği kartlarda güç tüketimleri birbirine yakın. RX 5700/5700 XT gibi.
Sıcaklık konusuna gelelim. Bu konuda sadece sallamışsın.(Kusura bakma burda üslubumu bozdum)

Eki Görüntüle 426956
Demek ki neymiş markaya değil modellere bakacakmışız. GTX 1660 ve 1660 Ti için Asus'un TUF ve Dual modellerinden uzak duracakmışız. Yoksa AMD fanboyları NVIDIA ısınıyor demeye başlar.
Undervolt rehberlerine gelelim. Custom soğutma yapan markaların frekans saatleriyle oynadıkları için(Sözde hız aşırtma yapıyorlar) otomatikman voltaj ayarlarınıda yükseltiyor. Bu yüzden gereksiz yere fazla güç tüketiyor. Bizler ise bunu geriye alıyoruz.

Bu konuda da görüleceği üzeri yaz sıcağında 73°C olan karta undervolt yapmış arkadaş. Neden çünkü bilinçli bir kullanıcı. Kartım aynı performansla daha az güç tüketsin daha az ısınsın.
Son olarak RX 470 ve 480 ekran kartlarını kullanan kişilerin kartları bozulmuş mu diye konu aç. Mağlum kartlar çıkalı üç yıl olmuş. Bizde öğreniriz hem.
Hocam Reddit'e girip 5700 XT'nin nasıl bir kart olduğuna bakar mısın?

Tabi ki modelden modele çok fark var ama her şey kağıt üzerinde göründüğü gibi değil.

Şimdi benim kullandığım 1070'i OC yapmaya gerek yok çünkü serin ortamda kart kendi kendine OC yapıyor. Standat çekirdek hızı 1775 MHZ'dan 2100 MHZ'a kadar çıkıyor. (OC mod açıksa)
Bu özellik yeni nesil RX kartlarda da varmış.
Sen buna Undervolt yaparsan kart nasıl frekans artışı yapacak?
Sıcaklıktan hiç bahsetmiyorum bile.

Son düzenleme:
Sen buna Undervolt yaparsan kart nasıl frekans artışı yapacak?
Hocam resimlere bakmıyor musun?

Attığım üstteki rehberde core clock 1400MHz zaten kartın boost clock'u 1411MHz. Aradaki fark ‰8. 1000FPS aldığın 1008FPS almak gibi bir şey bu. Sıcaklıklar 16°C düşmüş. Güç tüketimide 40W azalmış. Şimdi voltaj düşürme işlemi yapılmamalı dersen kusura bakma ama art niyet aramaya başlarım.

Hocam Reddit'e girip 5700 XT'nin nasıl bir kart olduğuna bakar mısın?
Bugünkü güncellemelerle bazı ekran sorunları giderilmiş eğer bundan bahsediyorsan.

Sıcaklıktan hiç bahsetmiyorum bile.
RX 5700XT'den bahsediyorsan sensörlerle alakalı farklı bir şeye mi ne geçmiş AMD. Tam olayı bilmiyorum ama Radeon 7'den itibaren kullanılmaya başlamış. İyice bir araştırma yapmak gerek.

Son düzenleme:
Tabi ki ihtiyacınıza yönelik donanım satın almak sizin çıkarınıza olacaktır. Arkadaşın da belirttiği gibi i5 9600k 5.0ghz seviyesine kolaylıkla çıkabilen bir işlemci. Tekli çekirdek konusunda daha iyi bir performans sunuyor. Tabi ki bu da yanında soğutucu ve anakart maliyetini getiriyor. Bütçe ve beklentinize göre bir tercihte bulunmanız sizin için en faydalısı olacaktır. Marka, ürün takıntısı çok yanlış bi yaklaşım.Bizler burada satıcı değiliz neticede, fikir alışverişi yapıyoruz sadece :)

Tabi ki ihtiyacınıza yönelik donanım satın almak sizin çıkarınıza olacaktır. Arkadaşın da belirttiği gibi i5 9600k 5.0ghz seviyesine kolaylıkla çıkabilen bir işlemci. Tekli çekirdek konusunda daha iyi bir performans sunuyor. Tabi ki bu da yanında soğutucu ve anakart maliyetini getiriyor. Bütçe ve beklentinize göre bir tercihte bulunmanız sizin için en faydalısı olacaktır. Marka, ürün takıntısı çok yanlış bi yaklaşım.Bizler burada satıcı değiliz neticede, fikir alışverişi yapıyoruz sadece :)
Bende intel isterim ama bütçeme gore en iyi performans veren secmek istiyorum o yüzden amd almak mantikli geliyor ama uygun fiyata r5 3600 performans veren intel uygun olsa alirim ama suan yok 3000 tl param var 4000 tl çikmaya denerim 1-2 ay bekliyecegim millet baya kafı karıştırdı ne yapıcagimi bilemiyorum duzgun biraz bana uygun sistem bulsam 1 aya kalmaz alırim ama bulamadim birine sorunca illa sikintı söylüyor bakalim ne olacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı