RX 570 vs GTX 1050 Ti

Hangisi ?

• RX 570 8GB

Oy: 139 50,5%
  • 1050 Tİ

Oy: 44 16,0%
  • RX 570 4GB

Oy: 92 33,5%

• Oy verenlerin toplamı
    275
Ryzen 5 2600X tabanlı bir sistemim var ve ekran kartı alacağım da kararsız kaldım. Görüşünüze ihtiyacım var, sistemimin özellikleri aşağıda yazılıdır. Asus'un Strix model ekran kartları olan GTX 1050 Ti ve RX 570 arasında kaldım. Monitörüm Asus XG27VQ haliyle FreeSync destekliyor. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Sistemim:
  • Asus Prime B450M-A
  • AMD Ryzen 5 2600X
  • Kingston HyperX Predator 2x8GB 3000MHz

Ekran Kartları:

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 570 daha iyi bir kart. FreeSync artısından dolayı da RX 570 tercih edilebilir.

RX 570 çok daha güçlü bir kart. Fiyat / performans oranını da düşündüğünüzde 1050Ti çöpe atılmış bir para gibi duruyor karşısında. Eğer 1050Ti için bütçeniz var ise RX 580 düşünmenizi öneririm.

Benim önerim eğer oyun için kullanacaksanız daha iyi bir kart almanız yönünde olacaktır. Bu kartları sıfır almayımı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama eğer sıfır düşünüyorsanız bu bütçe ile temiz 2. el Rx 580 almak daha mantıklı olacaktır.

Benim önerim eğer oyun için kullanacaksanız daha iyi bir kart almanız yönünde olacaktır. Bu kartları sıfır almayımı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama eğer sıfır düşünüyorsanız bu bütçe ile temiz 2. el Rx 580 almak daha mantıklı olacaktır.
Hem oyun hem de grafik işlerim için alacaktım. RX 580 istediğim bir kart lakin mining olayı nedeniyle ikinci el kartlara güvenemiyorum. Bir ekran kartının sorunsuz olduğunu nasıl anlarım yardımcı olabilir misiniz?

Malesef ikinci el ekran kartında böyle bir sorun var. Ekran kartının miningte kullanılıp kullanılmadığını anlamanın tam bir yolu yok. Yakın zamanda bende ikinci el 1070 ti aldım. Burada ikinci el ekran kartı alırken dikkat etmen gereken noktalar forumda bir çok kez dile getirilmiş. Benim tavsiyem iyice araştırın yüz yüze görüşerek kartı inceleyin kartın kozmetiğine bakın, vidalarına bakın (açılıp açılmadığı anlaşılabilir) sonra kartı furmark testi gibi testler ile test edin sıcaklık, fps değerleri ile fan sesini dinleyin. Bu arada almak istediğiniz kartın test sonuçlarını önceden araştırarak öğrenin ve almak istediğiniz kartla kıyaslayın. Son olarak en önemlisi bence satıcının samimi ve güvenilir olup olmadığına göre karar verin. Ben çok farklı konularda ikinci el alıp sattığım için bu yolu tercih ettim. Tercih size kalmış ikinci elde böyle bir durum mevcut ve Rx580 ekran kartı için bu durum dahada yüksek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı