RX 570 vs. GTX1650

Sorun falan derken kasma gibi durumlar değil. VRAM yetmediği için doku ayarını yüksekte kullanamıyorum. Oysa ki doku yüksekte de oynayabilirdim.

Bende yaşadığınız soruna yardım edebilirim diye sormuştum hocam.
1050 Ti için 4 GB normal, fakat RX 570 için 8 GB tercih edilmesi gerekli.

Bende yaşadığınız soruna yardım edebilirim diye sormuştum hocam.
1050 Ti için 4 GB normal, fakat RX 570 için 8 GB tercih edilmesi gerekli.
RX 570 keşke 4 GB veya 8 GB olarak çıkartılmasaydı da sadece 6 GB versiyon olarak çıkartılsaydı. Oyunların gün geçtikçe VRAM isteği artıyor.

RX 570 elbette. Karşılaştırmak bile hata olur.

570'in frekansları düşük olduğu halde nasıl daha yüksek performansı olduğunu sormuşsun. Cevap basit, daha yüksek sayıda shader, TMU, ROP.

RX 570 keşke 4 GB veya 8 GB olarak çıkartılmasaydı da sadece 6 GB versiyon olarak çıkartılsaydı. Oyunların gün geçtikçe VRAM isteği artıyor.

Evet bu devirde, 4 GB VRAM artık sınırda.
Ayarları kısarak bu bir nebze geçiştirilebilir sizin yaptığınız gibi.

RX 580, GTX 1650S ve hatta RX 570 ekran kartı modelleri bile 4GB Vram' ı aşabilecek performansa sahipler. Kaldı ki ultra ayarlarda şuan bile 4 GB sınırda hatta aşılma durumları söz konusu. 1-2 sene içerisinde kesinlikle yetersiz gelecektir. Kartınızı 4 GB Vram ile kısıtlamayın. Belki RX 570-580 8 GB Vramı tamamıyla kullanamayacaklar ama özellikle bazı oyunlarda ultra - high olacak şekilde en az 5-6 GB Vram oyun da ki ayarlardan feragat etmemenizi sağlayacaktır. GTX 1650S yerine RX 580 veya RX 5500XT 8 GB modellerine yönelin.
Bir konuda yaklaşık 7-8 ay önce ki mesajım.

Evet bu devirde, 4 GB VRAM artık sınırda.
Ayarları kısarak bu bir nebze geçiştirilebilir sizin yaptığınız gibi.
Dediğim gibi Valhalla oyununda doku ayarını yüksek yapmak isterim fakat müsaade etmiyor.
Şimdi şöyle eğer oyundakı grafikleri dokuları artırırsanız VRAM yer ve eğer VRAM'ı aşarsa oyunda kasma yaşanır doku yüklenmemesi sorunu firma ile alakalıdır bence.
Aynı şeyleri konuşuyoruz aslında... Dokuları arttırmak istiyorum, 4 GB VRAM olduğu için arttıramıyorum diyorum ben zaten. Firma ile ne alakası var?

Dediğim gibi Valhalla oyununda doku ayarını yüksek yapmak isterim fakat müsaade etmiyor.

Aynı şeyleri konuşuyoruz aslında... Dokuları arttırmak istiyorum, 4 GB VRAM olduğu için arttıramıyorum diyorum ben zaten. Firma ile ne alakası var?

Siz ortalama kaç FPS alıyorsunuz acaba?
Kullandığınız işlemci ve RAM'iniz nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı