RX 570 WattMan hatası yüzünden garantiye gönderilmeli mi?

Wattman hatası o kadar karmaşık bir olay ki burada destan yazabilirim. Kısaca açıklamam gerekirse wattman hatası ekran kartı sürücüsü çökünce ortaya çıkıyor. Yalnız bu ekran kartı sürücüsü çökmesine ekran kartının kendisi gibi bir başka donanım hatta Windows bile sebep olabilir.

Sorunun kökenine inmek için mevcut sürücüyü silip çeşitli sürücülerle deneme yapmak başlangıç için iyidir @Emre_2005 kullandığı sürücü gibi. Bundan kurtulmak mümkün değilse servise göndermek veya başka sistemde denemek en temizi. Eğer ekran kartı farklı bir sistemde bu soruna neden olmuyorsa RAM, güç kaynağı, işletim sistemi vb. hangisi patlıyor bulmak gerekiyor.



Tam olarak bu.
Hocam dün tekrar araştırırken denk geldi acaba ihtimal doğrultusunda VRAM kaynaklı bir sorun olabilir mi sizce? Farklı yöntem olarak önerilen güncel 21.10.2 sürücüsünü aygıt yöneticisi yoluyla yükledim. Bakalım nasıl olacak?
 
22.1.2'yi denedim şimdilik bir sıkıntı yaşamadım fakat kart biraz ısındığından değerleri bir tık alta çekip manuel fan ayarı yaptım bu sefer de ekranda salise değerle gidip gelmeler oluyor.

Bu AMD'nin çıkardığı hiçbir sürücü stabil değil Microsoft'ta bu driverları onaylayıp duruyor. 21.3.1'i olsun 21.4.1i olsun 21.5.2'si olsun. Hepsinden hata alınır mı ya. Bu son çıkardığı driverlar artık çökmeyi geçtim. Çöküyor ondan sonra mavi ekran veriyor ondan sonra da yeniden başlatıyormuş gibi yapıp yeniden başlatmıyor. BIOS'u sıfırlayıp RAM'leri çıkar tak yaptıktan sonra düzeliyor ama driver bilgisayardan silinmiş oluyor hiçbir türlü erişilmiyor. Ha ben nasıl 20.11.2'yi buldum derseniz sırayla tüm WHQL driverları denedim, tek problem almadığım sürüm o oldu. Eğer kurmak isterseniz tekrardan buyurun linki.
 
Vallahi WattMan kadar anlamsız bir şey olamaz. Neredeyse 1 yıldır hiç hata almadım. Geçen aylarda Windows 11'e geçiş yaptım formatsız. Yine hiçbir hata almadan hatta ciddi oranlarda OC'ye bile hata vermeden çalışıyordu kart. Sonrasında BIOS Update yaptıktan sonra Windows da sıkıntı çıktı. Mecburen format attım. Bundan sonra ise ara ara driver çökme hatası veriyor. Tamamıyla yazılımsal bir hata bana göre.
 
Ek olarak bu driverı kurduğunuz zaman Windows Update'den yeni driver gözüküyor sakın onu kurmayın driverlar çakışıyorlar. (Eğer zorunlu olarak indiriyorsa bu attığım linkteki dosyadan bu Windows Update driverını gizleyebilirsiniz.)
 

Geri
Yukarı