RX 570 X3440 sistem aniden kapandı

Goklis

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, az önce PC video izlerken aniden kapandı. Forumdan baktım ve PSU kaynaklı olabilirmiş. Bende farklı bir PSU ile sadece anakart güç kablosunu ve CPU güç kablosunu takıp denedim. Yine PC'ye herhangi bir güç gelmedi. Tepki yok anlayacağınız. Herhangi bir yanık kokusu vesaire de yok. Ayrıca mouse ve klavye ışığı yanıyor.
Sistemim;
Gigabyte H55m s2v.
Xeon X3440.
RX 570.
8+4 12 GB DDR3 RAM.
Aerocool 400W PSU.

BIOS sıfırlama deneyin.

Merhaba, az önce PC video izlerken aniden kapandı. Forumdan baktım ve PSU kaynaklı olabilirmiş. Bende farklı bir PSU ile sadece anakart güç kablosunu ve CPU güç kablosunu takıp denedim. Yine PC'ye herhangi bir güç gelmedi. Tepki yok anlayacağınız. Herhangi bir yanık kokusu vesaire de yok. Ayrıca mouse ve klavye ışığı yanıyor.
Sistemim;
Gigabyte H55m s2v.
Xeon X3440.
RX 570.
8+4 12 GB DDR3 RAM.
Aerocool 400W PSU.
Ekran kartından sorun olabilir yanii WattMan hatası.

BIOS sıfırlama deneyin.

BIOS pilini şimdi çıkartıp taktım. Kasanın tuşuna bastım yine aynı. Tornavidayı Power SW yerine dokundurduğumda bir şey olmuyor, onun yan tarafında iki tane pin var CLR_CMOS yazıyor. Onlara değdiğinde ise nereden geldiğini tam anlamadığım bir ses geliyor. Çok hafif, sanki karınca ısırığı gibi.

Ekran kartından sorun olabilir yani WattMan hatası.

Hocam ekran kartını çıkardım şimdi, ama ona zaten güç vermemiştim. PC'nin fanları falan dönmüyor, güç gitmiyor sanırım. Ama klavye ve mouse ışığı yanıyor.

onun yan tarafında iki tane pin var CLR_CMOS yazıyor. Onlara değdiğinde ise nereden geldiğini tam anlamadığım bir ses geliyor
Bu işlemi PC'de güç varken mi yaptınız?

@turko35408
Evet BIOS pilini değiştirdikten sonra PSU'nun kablosunu taktım, daha sonra kasanın tuşuna bastım, bir hareketlilik olmadı. Bende tuş mu bozuldu acaba diye tornavidayla Power SW ve o diğer iki pine dokundurdum.

Hocam ben onun o işe yaradığını bilmiyordum ama PC'yi ilk topladığımda yine birkaç sorunla karşılaşmıştım. O zamanda o iki pine dokundurmuştum tornavidayı ve o zamanda güç vermiştim PC'ye. Bir sıkıntı olmamıştı. Ayrıca o zaman dokundurduğumda PC start alıyordu sanırım, fanlar dönmeye başlıyordu yani. Şimdi hiçbir tepki vermiyor. @turko35408

Technopat Haberler

Geri
Yukarı