RX 5700 3. Nesil işlemci vs MSI RX 5700 2. Nesil işlemci

pamirbatuhan

Decapat
Makaleler
1
Yer
Hatay
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar maalesef bu iki seçenek arasında kaldım. Bu gün sosyaldeki arkadaşların tavsiyesi üzerine MSI B450 Tomahawk Max aldım ve planladığım anakart bütçesinin biraz üzerine çıktım. Hal böyle olunca başlıkta da belirttiğim iki tane seçeneğin arasında kaldım. Ya stok fanlı bir RX 5700 alıp, arttırdığım parayla Ryzen 5 3600 alacağım. Ya da RX 5700'ü özel soğutmalı olarak alıp Ryzen 5 2600 alacağı. Sizce hangisi mantıklı olur? Türkiye'de bir youtuberin çektiği bir videoda Sapphire'in stok fan ile Pulse modeli arasında yük altında 3 derece fark olduğunu gördüm ve bu da ben de özel tasarıma o kadar para vermenin gereksiz olabileceği düşüncesini doğurdu. Forumda birkaç kişi kartın 90Lı derecelere çıktığını yazmış fakat ben izlediğim videolarda bunu görmedim. O yüzden satın almadan önce size de danışmak istedim. Bu arada tüm sistemin satın alımını 15 Eylül'de gerçekleştireceğim. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 5700 xt modellerine baktığım için bu konuda biraz araştırma yaptım ısınma sorunu daha çok 5700 xt için konuşuluyor yanlış hatırlamıyorsam.5700 stok fanın sizin için sorun yaşatmayacağını düşünüyorum.

Ben de 5700 xt modellerine baktığım için bu konuda biraz araştırma yaptım ısınma sorunu daha çok 5700 xt için konuşuluyor yanlış hatırlamıyorsam.5700 stok fanın sizin için sorun yaşatmayacağını düşünüyorum.
öyle ise ryzen 5 3600 ve rx 5700 alıyorum. bir de şunu belirteyim, yaşadığım şehir İskenderun. ülkenin en sıcak ve nemli yerlerinden biri. sizce buna rağmen stok fan yeterli olur mu?

Bu arada stok fanlı kullananlar varsa yorumları dinlemek isterim.

Stok fan 1080p içinse ısınmayacaktır.
Evet 1080p ve çoğunlukla rekabetçi oyunlar oynadığım için düşük ayarlarda olacak. Ama ben sivil havacılık öğrencisiyim ve sık sık simülasyona girmem gerekiyor. önümüzdeki sene mc'nin yeni simülasyonu çıkacak acaba her ne kadar konuşmak erken olsa da kart çok ısınıp beni üzer mi?

RX5700XT Evoke+R5 1600+İkinci el 212 Evo en mantıklısı. R5 1600 600TL ve 2600 ile arada %10 fark var, R5 1600 daha iyi OC olduğundan aradaki fark kapanıyor, ikisine de OC yapıldığında %3'e kadar düşüyor.

RX5700XT Evoke+R5 1600+İkinci el 212 Evo en mantıklısı. R5 1600 600TL ve 2600 ile arada %10 fark var, R5 1600 daha iyi OC olduğundan aradaki fark kapanıyor, ikisine de OC yapıldığında %3'e kadar düşüyor.
sistemin bütün bileşenleri sıfır almam gerekiyor o yüzden ilk başlar stok işlemci fanı ile idare etmem gerekiyor. onun haricinde xt kart almayı pek düşünmüyorum zira üst mesajda da belirttiğim gibi çoğunlukla rekabetçi oyunlar oynayacağım o yüzden normal sürüm bana yeter. benim asıl merak ettiğim referans kartın ısı değerleriydi ona da yukarıdaki arkadaş sağ olsun cevap verdi. fakat size de tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Evet arkadaşlar maalesef bu iki seçenek arasında kaldım. Bu gün sosyaldeki arkadaşların tavsiyesi üzerine MSI B450 Tomahawk Max aldım ve planladığım anakart bütçesinin biraz üzerine çıktım. Hal böyle olunca başlıkta da belirttiğim iki tane seçeneğin arasında kaldım. Ya stok fanlı bir RX 5700 alıp, arttırdığım parayla Ryzen 5 3600 alacağım. Ya da RX 5700'ü özel soğutmalı olarak alıp Ryzen 5 2600 alacağı. Sizce hangisi mantıklı olur? Türkiye'de bir youtuberin çektiği bir videoda Sapphire'in stok fan ile Pulse modeli arasında yük altında 3 derece fark olduğunu gördüm ve bu da ben de özel tasarıma o kadar para vermenin gereksiz olabileceği düşüncesini doğurdu. Forumda birkaç kişi kartın 90Lı derecelere çıktığını yazmış fakat ben izlediğim videolarda bunu görmedim. O yüzden satın almadan önce size de danışmak istedim. Bu arada tüm sistemin satın alımını 15 Eylül'de gerçekleştireceğim. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar dilerim.
1080P de oynarsanız ve UV yaparsanız referans tasarım ısınmaz çok büyük ihtimalle. Bence referans + 3600 alın.

1080P de oynarsanız ve UV yaparsanız referans tasarım ısınmaz çok büyük ihtimalle. Bence referans + 3600 alın.
tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. sizce hangi markanın referans tasarımını almalıyım? Recep Bey, Sapphire markasını tavsiye etmiyor, sizce sıkıntı çıkartır mı?

bu iki siteyi incelemeni öneriyorum sıcaklık konusu için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı