RX 5700 Ekran kartını dik takmak

pro.fane

Hectopat
Herkese selamlar,
MSI RX 5700 Gaming X ekran kartı malum biraz ağır ve yatay görüntüsü pek hoş değil. Sistemi toplayalı 2 hafta oldu ve ekran kartı çok az da olsa sarkmaya başladı. Ve yatay görüntüsü pek hoş değil. Ekran kartını dik takmak istiyorum ancak kablo kalitesi kafamı kurcalıyor. Kasam Dark Guardian ve almayı düşündüğüm aparat Cooler Master'ın. Kasada 8 adet PCI slotu var ama yine de sorma gereksinimi duyuyorum kasayla uyumlu olur mu? Montaj yapılabilir mi?
Aparat: Vertical Graphics Card Holder Kit | Cooler Master.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kasada yer yoktu platon riser kablo aldım kasayı kestim cırt kelepçe ile tutturdum kartı cama yakın duruyor görüntü güzel ama sıcaklık artıyor ona da çareyi öndeki 3 fana 3 fan daha taktım yani her fana bir fan daha ekleyip giren soğuk havayı çoğalttim arka egzoz fanada bir fan daha ekledim üstdede 2 fan var zaten o sorunuda bu şekilde hallettim.
Yanlış yapmışsın hocam.

Kartın slotu geniş ve muhtemelen kasadaki bölüm küçük kalacak. Bence hiç öyle Cooler Master, Thermaltake vs pahalı şeylere kafa yorma. Ben sana şöyle bir fikir vereyim artık hangi malzemeden yaptıracağın sana kalmış. Tahta, demir, alüminyum kesebilecek bir tanıdığın varsa ona yaptırabilirsin zira biraz meşakkatli iş olacağından herkes yapmak istemeyebilir veya yüksek fiyat çekebilir.

-1752847810-54149569.jpg

Resimde gördüğün gibi bir parça kestir. Boyutu birkaç cm büyük olsa da farketmez, sana kalmış. Demirden yapılması daha iyi olur çünkü kartı tutacak çubuklar kaynaklı olursa daha sağlam tutar. Çubukların dibine de yarım cm oyuk yapılır kart slotunun ince kısmını oraya yerleştirip sabitlemek için. Kartı tutacak olan çubuklar biraz uzun kesilir ki kartın altına takacağın uzatma kablosu L uçlu değilse bükülme açısı olsun ve PCB'yi kastırmasın. Bunlar yapıldıktan sonra da şöyle bir şey olacak
1022272932-1916906475.jpg

Dediğim gibi malzeme seçimi sana kalmış hangisi işine gelirse. Ben sadece kafanda canlansın diye kaba taslak anlattım tabi kendine göre detaylandırabilirsin. Uzatma kablosunu da forumlarda 100-120 liraya falan Thermaltake marka satanlar oluyor onlardan alabilirsin.

Kartın slotu geniş ve muhtemelen kasadaki bölüm küçük kalacak. Bence hiç öyle Cooler Master, Thermaltake vs pahalı şeylere kafa yorma. Ben sana şöyle bir fikir vereyim artık hangi malzemeden yaptıracağın sana kalmış. Tahta, demir, alüminyum kesebilecek bir tanıdığın varsa ona yaptırabilirsin zira biraz meşakkatli iş olacağından herkes yapmak istemeyebilir veya yüksek fiyat çekebilir.

Eki Görüntüle 591921

Resimde gördüğün gibi bir parça kestir. Boyutu birkaç cm büyük olsa da fark etmez, sana kalmış. Demirden yapılması daha iyi olur çünkü kartı tutacak çubuklar kaynaklı olursa daha sağlam tutar. Çubukların dibine de yarım CM oyuk yapılır kart slotunun ince kısmını oraya yerleştirip sabitlemek için. Kartı tutacak olan çubuklar biraz uzun kesilir ki kartın altına takacağın uzatma kablosu L uçlu değilse bükülme açısı olsun ve PCB'yi kastırmasın. Bunlar yapıldıktan sonra da şöyle bir şey olacak.
Eki Görüntüle 591926

Dediğim gibi malzeme seçimi sana kalmış hangisi işine gelirse. Ben sadece kafanda canlansın diye kaba taslak anlattım tabii kendine göre detaylandırabilirsin. Uzatma kablosunu da forumlarda 100-120 liraya falan Thermaltake marka satanlar oluyor onlardan alabilirsin.

Fikir muhteşem ama yapılması gerçekten zor benim için, bu şekilde keşke yapabilsem hem daha sağlam olurdu. Yinede bir araştıracağım kaldı ki şu anda hiçbir yerde satılmıyor CM kit.

Fikir muhteşem ama yapılması gerçekten zor benim için, bu şekilde keşke yapabilsem hem daha sağlam olurdu. Yinede bir araştıracağım kaldı ki şu anda hiçbir yerde satılmıyor CM kit.
Çin'den getirtecek olsan yine bir sürü para verirsin ki kargonun gelmeme gibi bir ihtimali de var az da olsa. Benim uzun zamandır aklımda olan bir şey de açıkçası üşeniyorum ve kart da RX 580 öyle gösterişli bir şey değil.

Tahta biraz daha basit duruyor mesela. Matkapla delmesi vs kolay olduğundan pek uğraştırmayacaktır. Tahtaya da isteğe göre vernik vs sürdün mis.

Projeye ufaktan başladım. Keyfi bir şey olacağından kafama göre bakacağım yapılacak işlere. Bu çubuğa tij diyorlar. 1 metresini 5 liradan aldım. Sağolsun somun ve pullara para istemediler :) Demirciden çubuğu kestirirsin, kesilen yeri de somun atılacak şekilde rötuşlarlar bir de. Benim kartın montaj kısmı 13 cm geliyor ben de çubuğu 15 cm kadar kestireceğim.
IMG_RN8P_20200624_141913.jpg

Matemetik, geometrim neyse iyi olmadığından çapı veya kalınlığı diye belirtmeyeyim; çubuğun çevresini ölçünce 1.5 cm (15 mm) geliyor bu da ekran kartının vida montaj yerinden geçebilecek yeterlikte.
IMG_RN8P_20200624_141938.jpg

Kullanacağım tahtanın altına ve üstüne çubuğu sabitlemek maksatlı birer somun ve pul kullanacağım. Gerekirse ekran kartı kısmına da somun atacağım.
IMG_RN8P_20200624_141952.jpg

Tahtayı delip çubuğu içine geçirip pul ve somunu attıktan sonra bu şekil olacak. İki taraftan iyice sıkıp çubuğu tahtaya sabitleyeceğim. Pul; çubuğun yerinde oynamasını engelleyeceği için önemlidir.
IMG_RN8P_20200624_142415.jpg

Odamdaki dolabın kullanılmayan bir rafı var 1.5-2 cm kalınlığında. Onu marangoza götürüp istediğim ölçülerde kestireceğim. Dediğim gibi keyfi iş olacağından ne zaman tamamlarım bilemiyorum. İlerledikçe haber ederim yine buradan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı