Sistem RX 5700 XT Nitro+ ekran kartını görmüyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Benim arada bir (2-3 aydır başıma 3 kez geldi) bilgisayarda ne oluyorsa ekran gidiyor sonra sistemi kapatıp açıyorum ekran gelmiyor birkaç defa yapıyorum ekran geliyor ama ekran kartını görmeyerek aygıt yöneticisinde ünlem işareti olarak geliyor. Sistem elimde 1 senedir var neredeyse ama 3-4 aydır 3 kez geldi başıma. Çözümü ise sistemi kapatıp ekran kartını söküp BIOS pilini de söküp takıyorum düzeliyor uzun bir süre olmuyor bunun sebebi nedir?

Sorunun anakartta olma olasılığı yok 2 kez anakart değiştim.

Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartı.

Bu sorunda test ile tespit zor, kartın güç soketlerini sağ sol yer değiştirin, kartıda slota doğru biraz bastırıp kullanın.
IMG_20240611_205628.jpg

bunları tam tersi yerleştireyim öyle mi?

Bu kartta 2 tane 8 pin görünüyor, sizde 8+6 mı var?

2 pin boşta duruyor.

8+8 2 pin boşta evet çünkü pin yok ki.

yanlız bunun modeli "BE" diye geçiyor belki 8+6 olabilir.

yanlız bunun modeli "BE" diye geçiyor belki 8+6 olabilir.
8+6 imiş ama normal modeli 8+8

Oda 2x8 pin görünüyor, neyse siz bu soketleri çıkarıp sağdakini 8 pin yapıp sola, soldakini 6 pin yapıp sağa takın.

Tekrar aynı sorunu yaşarım diye tırsıyorum ama dediğinizin mantığı var soldaki 8 pine doğrudan güç gitmiyor 6 pinin gittiği yoldan gidiyor.

Deneye deneye bulunacak.

Hocam ben denedim ama takamadım çünkü giriş yetişmiyor kabloyu kısa yapmıslar fazladan olan 2 pinli kısım yetişmiyor diğerini denedim onu da yetiştiremedim eskisi gibi taktım geri geldim

Hocam ben denedim ama takamadım çünkü giriş yetişmiyor kabloyu kısa yapmıslar fazladan olan 2 pinli kısım yetişmiyor diğerini denedim onu da yetiştiremedim eskisi gibi taktım geri geldim

Yani adamlar nasıl yapmış anlamadım kablo kopacak gibi oluyor yine de yetişmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı